Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rastrošni treneri

Mourinho u 10 godina potrošio milijardu eura

Soccer - Pre-Season Friendly - AFC Wimbledon v Chelsea XI - The Cherry Red Records StadiumChelsea XI's manager Jose Mourinho during the Pre-Season friendly at the The Cherry Red Records Stadium, Surrey.Tim Parker Photo: Press Association/PIXSELL
Press Association/Pixsell
28.08.2014.
u 17:41

Važno je naglasiti da u mnogo slučajeva nije toliko riječ o menadžerima koliko o politici kluba koji vode. Primjerice, prva trojica na listi bila su treneri madridskog Reala, tako da ne čudi što je i ukupno Real potrošio od svih klubova najviše – 1,175 milijardi eura

Svjedoci smo toga da su treneri u posljednje vrijeme spremni potrošiti basnoslovne iznose na pojačanja.

U posljednjih je 10 godina najviše trošio José Mourinho koji je u Chelseaju, Realu i Interu sveukupno potrošio nevjerojatan 961 milijun eura. U stopu ga slijedi Carlo Ancelotti koji je u Milan, Chelsea, PSG i Real u istome razdoblju doveo igrače vrijedne 773 milijuna eura.

Iznenađujuće je da su među prvih deset i treneri koji nisu na glasu kao veliki potrošači poput Wengera ili Fergusona.

Koliko su narasli ti iznosi u posljednje vrijeme, najbolje dokazuje što je Pep Guardiola šesti iako nije ni bio trener 2004. godine. Također, Liverpoolovu Brendanu Rodgersu za dlaku je izmaklo deseto mjesto, ponajviše zbog toga što je samo ovo ljeto već potrošio više od 150 milijuna!

Naravno, ovo su iznosi koji su potrošeni samo na kupnju, nije se računala zarada od transfera, ali ni troškovi plaća igračima.

Važno je naglasiti da u mnogo slučajeva nije toliko riječ o menadžerima koliko o politici kluba koji vode. Primjerice, prva trojica na listi bila su treneri madridskog Reala, tako da ne čudi što je i ukupno Real potrošio od svih klubova najviše – 1,175 milijardi eura. Slijedi ih još jedan klub koji su trenirali Mourinho i Ancelotti – Chelsea Romana Abramoviča sa 1,023 milijarde. Manchester City nije uspio prijeći granicu od jedne milijarde, ali od tih 926 milijuna eura zanimljivo je da je prije deset godina na transfere utrošeno milijun i pol eura, kap u moru za današnje prilike.

Vodeću trojku redom slijede Liverpool, Barcelona, Man. United, Tottenham, Juventus, PSG i Inter.

Mourinho (Chelsea, Real, Inter) 961 mil.

Ancelotti (četiri kluba) 773 mil.

Pellegrini (četiri kluba) 640 mil.

Benítez (četiri kluba) 518 mil.

Ferguson (Man. United) 456 mil.

Komentara 1

TA
tarzan
19:02 28.08.2014.

I sad kažu uspješan trener ajde nek uzme Hajduk i da ne smi ni kunu potrošit pa ćemo vidit kakav će uspjeh imat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije