Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JASNA PORUKA

Modrić poručio što mu se nikako ne sviđa: Ne želim da se priča o tome

Luka Modrić
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
17.07.2020.
u 22:01

Ovo ljeto Real Madrid, ako je suditi prema predsjednikovim riječima, neće dovoditi velika pojačanja pa bi se trebao osloniti na aktualnu momčad iduće sezone. Zbog pada financijskih mogućnosti uzrokovanog koronavirusom, klub nije spreman za skupe poteze na tržištu

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić, koji će za dva mjeseca napuniti 35 godina, rekao je u petak kako želi da ga se vrednuje prema onome što radi na terenu, a ne prema godinama.

"Uvijek govorim treneru da želim stalno igrati, da se osjećam bolje igrajući i da se ne volim odmarati. Trener to zna, ali ponekad želi rotirati igrače, jer imamo puno nogometaša koji igraju na jako visokoj razini. Stoga nas mora rotirati", izjavio je Modrić za televiziju Real Madrid TV.

Hrvatski veznjak je najstariji igrač u svlačionici Real Madrida s ugovorom na još godinu dana, do 30.lipnja 2021.

"Osjećam se ugodno igrajući, ne želim da mi se gleda DNA, nego ono što radim na terenu. Govoriti o godinama i tome... ne sviđa mi se", napomenuo je.

Modrić je igrao u udarnoj postavi u posljednjih osam od deset utakmica, dok je jedan susret protiv Espanyola morao pauzirati zbog sakupljenih žutih kartona pa je samo jednom, protiv Real Sociedada, sjedio na klupi za pričuve.

"Tijekom karantene sam naporno vježbao, bili su to mjeseci bez stajanja, a ovo sada je plod toga. Jako sam zadovoljan svojim učinkom, a napose onime čitave ekipe, jer smo napravili nešto spektakularno. Ne samo ovaj mjesec nego tijekom čitave sezone", rekao je Modrić.

Real Madrid je u četvrtak navečer pobijedio 2-1 protiv Villarreala te kolo prije kraja prvenstva osvojio naslov prvaka Španjolske. Sezona je bila prekinuta 13. ožujka zbog koronavirusa, a nastavljena je tri mjeseca poslije.

"Pobijedili smo u deset od deset utakmica, preostaje nam još jedna pa želimo prvenstvo završiti na najbolji mogući način. Bila je ovo jako duga sezona, s puno utakmica, tijekom kojih smo napravili izvanredan posao. Sada, nakon povratka iz karantene, momčad je pokazala glad. Nije se opuštala te je dobro radila kako bi se vratila na razinu koju trener traži od nas", dodao je Modrić.

Real Madridu još predstoji i uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka nakon što je u prvoj na svom terenu izgubio 1-2 od Manchester Cityja. Utakmica će biti odigrana 7. kolovoza u Manchesteru.

"Mi uvijek želimo pobijediti, ne prihvaćamo manje od toga. Svjesni smo da nas čeka jako komplicirana utakmica, u kojoj imamo negativan rezultat, ali smo i u prvom susretu bili prikazali dobar nogomet. Šteta što smo izgubili, no takav je nogomet. Ne možeš uvijek pobijediti. Vjerujem da imamo dovoljno toga za otići ondje, odigrati dobro te, nadam se, preokrenuti rezultat. S ovim posljednjim prvenstvenim utakmicama pokazali smo da to možemo, sada nam preostaje malo se odmoriti pa dobro pripremiti", zaključio je osvajač Zlatne lopte iz 2018. godine.

Modrić je ove sezone sedam puta asistirao za gol Real Madrida, što mu je najbolji učinak od dolaska u klub 2012. godine. Hrvatski veznjak je asistirao u četvrtak navečer napadaču Karimu Benzemi za prvi pogodak u pobjedi 2-1 nad Villarrealom kojom je Real Madrid osigurao naslov španjolskog prvaka.

Više asistencija je imao zadnji put samo 2009. godine kada je igrao za londonski Tottenham gdje je devet puta dodao loptu za pogodak.

"Siguran sam da na visokoj razini mogu igrati još dvije godine. Volio bih završiti karijeru u Real Madridu, no to će također ovisiti o klubu", izjavio je u nedavnom razgovoru za La Gazzetta dello Sport.

Klupski predsjednik Florentino Perez uživao je u četvrtak navečer s igračima u klupskom centru na sjeveru Madrida, gdje su uz večeru proslavili naslova prvaka. Upitan ondje o 34-godišnjem kapetanu Sergiju Ramosu, vršnjaku Luke Modrića, Perez je odgovorio:

"Ostat će ovdje čitav život. On je više od kapetana jer je učvrstio zajedništvo ekipe, uz veliko liderstvo te je bio važan za rad na ovom uspjehu".

Ramosov ugovor istječe na isti dan kao i Modrićev.

Ovo ljeto Real Madrid, ako je suditi prema predsjednikovim riječima, neće dovoditi velika pojačanja pa bi se trebao osloniti na aktualnu momčad iduće sezone. Zbog pada financijskih mogućnosti uzrokovanog koronavirusom, klub nije spreman za skupe poteze na tržištu.

"Neće biti velikih transfera, situacija je jako loša. Teško je smanjivati plaće igračima pa onda dovesti nekoga", izjavio je Perez.

>>>> VIDEO Prije dvije godine Zagreb je Vatrenima priredio doček za pamćenje: Prisjetili smo se tih trenutaka

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
22:23 17.07.2020.

Kapetane legendo!

KH
Khala
22:29 17.07.2020.

Najveci nogometaš na ovim prostorima ikada. Tesko da ce ga netko nadmašiti.

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
22:24 17.07.2020.

Luka legendo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije