Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vaterpolo

Mladost protiv Spandaua želi otškrinuti vrata četvrtfinala

'24.09.2011., Zagreb - 2. kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, HAVK Mladost - Teva Vasas Uniqa. Vanja Udovicic.  Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
26.11.2011.
u 09:22

Jug protiv Vojvodine, a Primorje protiv Olympiakosa traže treću pobjedu za stopostotni učinak.

Subota potvrđuje da je Zagreb istinska europska vaterpolska metropola. U 18 sati na Savi Mladost u trećem kolu Lige prvaka dočekuje njemački Spandau a u 20 sati u Utrini Medveščak je domaćin španjolskom Sabadellu u prvom četvrtfinalnom dvoboju Kupa Lena. Ne igra se u isto vrijeme, pa je to prava prilika da tribine obaju bazena budu ispunjene do posljednjeg mjesta.

A upravo je pobjeda u Kupu protiv susjeda sa Šalate (14:8), dala mladostašima značajno ohrabrenje uoči sraza s momčadi za koju igra glavnina njemačkih reprezentativaca.

- Spandau ima odlične igrače, među kojima prednjače Čigir i Politze. Vidjeli smo u Svjetskoj ligi kako Nijemci znaju biti neugodan suparnik i zato dvoboju s njima pristupamo s najvećom ozbiljnošću. Nadam se da ćemo zadržati psihološku stabilnost i da ćemo pobjedom u toj utakmici odškrinuti vrata četvrtfinalu - kazao je trener Mladosti Vjekoslav Kobešćak.

I medvjedima je susret s Mladosti bio dobar pokus za Španjolce. No, trener Damir Vincek očekuje bolju igru.

- Sabadell je snažan suparnik, nije slučajno izbio na prvo mjesto u španjolskom prvenstvu. Ima dvojicu španjolskih reprezentativaca, vratara Aguilara i sidraša Pereza, ali i još nekoliko vrlo kvalitetnih internacionalaca. Bit će teško, ali igramo kod kuće i učinit ćemo sve da pobijedimo - najavio je Vincek.

U isto vrijeme kad i Mladost igraju i preostala dva naša predstavnika u Ligi prvaka. I oni su domaćini, Jug u Gružu ugošćuje novosadsku Vojvodinu a Primorje je na Kantridi domaćin grčkom Olympiakosu. I jedni i drugi traže treću pobjedu i žele ostati sa stopostotnim učinkom.

Sportska televizija izravno će prenositi utakmicu Mladost - Spandau a preostale dvije dat će u snimkama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije