Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pridružio se žapcima

Mladost dovodi jednog od najboljih američkih igrača

Alex Bowen
Foto: Arhiva
1/2
15.07.2019.
u 22:27

Jako sam uzbuđen zbog svoje prve sezone u Mladosti, nadam se da ću se odmah uklopiti i nastaviti tradiciju uspjeha. Igrao sam mnogo puta protiv igrača Mladosti, veseli me što ćemo biti suigrači - kaže Alex Bowen

Zagrebački HAVK Mladost svoje će redove iduće sezone pojačati jednim od trenutno najboljih američkih vaterpolista. Alex Bowen, 25-godišnji američki reprezentativac koji igra na poziciji desnog vanjskog pridružit će se Žapcima.

Bowena hrvatski ljubitelji vaterpola najbolje pamte kao igrača čijih je pet pogodaka pridonijelo porazu Hrvatske od reprezentacije SAD-a u Svjetskoj ligi prošle godine. 
  
'- Jako sam uzbuđen zbog svoje prve sezone u Mladosti, nadam se da ću se odmah uklopiti i nastaviti tradiciju uspjeha. Igrao sam mnogo puta protiv igrača Mladosti, veseli me što ćemo biti suigrači. Nisam nikada bio u Zagrebu, ali čuo sam samo dobre stvari i jedva čekam početak sezone i priliku da se predstavim zagrebačkoj publici! – komentirao je novopečeni Žabac Alex Bowen.  


  
Bowen je rođen u San Diegu u Kaliforniji, a prije četiri godine diplomirao je na prestižnom sveučilištu Stanford. Visok 195 cm i težak 103, Bowen je snažan igrač koji se ističe moćnim udarcem zbog čega ga se, uz Lucu Cupida, svrstava u najbolje vaterpolista SAD-a. Kao reprezentativac je bio član ekipe koja je 2016. nastupila na Olimpijskim igrama, a iste godine osvojili su i srebro u Svjetskoj ligi. Posljednje tri sezone igrao je u mađarskom Miskolcu. 
  
Bowen je nakon Luke Bukića i Josipa Vrlića treće pojačanje koje od iduće sezone dolazi u Mladost. Žapcima  novi igrači itekako trebaju budući da klub sa Save brani titulu prvaka Regionalne lige, a ponovno će u Ligi prvaka nastupiti u društvu najboljih u Europi. Nova sezona vaterpolskih uzbuđenja na Mladosti počinje 21. rujna. 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije