Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERIE A

Milan slavio u velikom okršaju s Interom, nije im pomogao ni Brozovićev gol

Serie A - AC Milan v Inter Milan
Daniele Mascolo/REUTERS
03.09.2022.
u 20:36

Milan je ovom pobjedom skočio na vrh ljestvice s 11 bodova, jednim više uz utakmicu više od Atalante i Rome, dok je Inter peti s devet bodova, koliko ima i četvrti Juventus.

Iako je hrvatski reprezentativni veznjak Marcelo Brozović doveo Inter u vodstvo, u velikom derbiju 5. kola talijanskog nogometnog prvenstva slavio je Milan sa 3:2 (1:1).

Gradski derbi dva talijanska velikana, aktualnih prvaka Milana i doprvaka Intera, donio je sjajan nogomet na punom San Siru, pet pogodaka i preokret.

Inter je poveo u 21. minuti kada je Correa sjajno uputio okomitu loptu iza obane Milana, a u prazan prostor je utrčao Brozović koji je izbivši sam pred Maignana rutinski poslao loptu pored čuvara mreže Milana.

>> GOL POGLEDAJTE OVDJE

No, samo sedam minuta potom Milan je poravnao, grubo je pogriješio Calhanoglu što je iskoristio Leao i jakim udarcem s lijeve strane svladao Handanovića.

Početkom nastavka Milan je u potpunosti preokrnuo susret, u 54. minuti Giroud je uputio udarac sa 10-ak metara, dojam je kako nije zahvatio loptu na željeni način, ali je ona u čudnoj putanji prevarila Handanovića, da bi u 60. minuti Leao svojim drugim golom povisio na 3-1. No, Inter se nije predao, u 67. minuti je vetran Džeko netom nakon ulaska u igru smanjio na 3-2. Usprkos velikom pritisku do kraja susreta, Inter se ipak nije uspio spasiti poraza.

Brozović je odigrao čitav susret za Inter, dok Ante Rebić zbog ozljede nije konkurirao za nastup u dresu Milana.

Milan je ovom pobjedom skočio na vrh ljestvice s 11 bodova, jednim više uz utakmicu više od Atalante i Rome, dok je Inter peti s devet bodova, koliko ima i četvrti Juventus.

Ranije u subotu su Fiorentina i Juventus igrali 1:1 (1:1). Goste je sretno i spretnim golom u vodstvo doveo Milik (9), a na konačnih 1:1 poravnao je Kouame (29) iz protunapada. Fiorentina je imala veliku priliku za potpuni preokret krajem prvog poluvremena, ali je kazneni udarac Jovića u 44. minuti sjajno obranio Perin.

Fiorentina je 10. sa šest bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije