Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška uzdrmanom kolegi

Mavrović i Božić stali uz Hrgovića: Dobro je odlučio što ne boksa u takvom stanju

storyeditor/2022-05-03/HrgovicYousef1_pxl_spo_030522.jpg
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
04.05.2022.
u 14:37

Ja sam u jednoj sličnoj situaciji odlučio nastupiti i pogriješio. U toj borbi bio sam prilično konfuzan, bio sam kao zombi, i izgubio, ispričao nam je Stjepan Božić, negdašnji europski doprvak u olimpijskom boksu

Zbog smrtni oca i nemogućnosti da se primjereno pripremi za takav izazov, Filip Hrgović morao je otkazati borbu sa Kinezom Zhileijem Zhangom zakazanu za subotu te je tako propustio priliku da se bori na spektakularnoj priredbi. Hrvatski i kineski teškaš trebali su biti sunaslovna borba okršaju za poluteškaški naslov prvaka svijeta između najcjenjenijeg boksača današnjice Meksikanca Canela Alvareza i Rusa Dmitrija Bivola. 

No, obave li Hrgovićevi promotori (Wasserman Boxing) svoj posao, Hrgovićev status na rang-listi IBF organizacije ne bi trebao biti upitan. Hrga bi i dalje trebao ostati trećerangirani borac te svjetske federacije i njegova prilika da se bori za status prvog izazivača svjetskog prvaka Usika ne bi trebala doći u pitanje. 

10.09.2021,Klagenfurt,Austrija - Boksacki spektakl, mec za titulu Filipa Hrgovica i Marka Radonjica.Uvodna borba Zeljko Mavrovic protiv Ramazi Gogichashvili.rPhoto: Jurica Galoic/PIXSELL
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

S obzirom da je takvu odluku morao donijeti u predvečerje najveće mu borbe u profesionalnom dijelu karijere, a jedan dio Hrgovića se zacijelo htio boriti, dvojicu naših bivših profesionalaca priupitali smo što misle o toj odluci. A u tom smislu njegovu situaciju potpuno razumije bivši europski prvak Željko Mavrović:

- Mi ovdje pokušavamo uopćiti situaciju koja je individualna i intimna i koju svatko od nas rješava na svoj način. Ja vrlo dobro znam koliko su mi značili ti posljednji tjedni treninga i sparinga pred mečeve, a ne trenirati deset dana je puno i oduzima vam na svim razinama, i kondicijski i psihološki i u smislu osjećaja za borbu. Hvala Bogu, ja u takvoj situaciji nikad nisam bio, no da nisam dva tjedna u punom treningu uoči velike borbe, u takav meč ja ne bih ušao. 

Slično razmišlja i Stjepan Božić, bivši europski amaterski doprvak:

- Držim da je Filip donio pametnu odluku. Meni nije bio u pitanju nitko od roditelja, no imao sam sličnu situaciju vezanu uz vrlo mi blisku osobu u kojoj sam ja odlučio nastupiti i pogriješio. Čak su mi promotori i nudili da se ne borim, no ja sam mislio da ću to izvući na neki inat, a na koncu sam bio prilično konfuzan u toj borbi koju sam i izgubio. To mi se nikad nije dogodilo, boksao sam i prije svega gledao sebe, a taj s kojim sam boksao zasigurno se pitao što sa mnom nije u redu. Bio sam kao zombi.

Sudeći prema ovim izjavama, ma koliko god prigoda novog nastupa na najvećoj mogućoj pozornici (u Las Vegasu) izgledala primamljivo, Hrgovićeva odluka o povlačenju iz te borbe u ovom terminu bila je logična. 

>> Ćiro emotivno:

Komentara 2

KL
Klavocin
16:01 04.05.2022.

Halo Stjepan božić, postao boksač jer je dobio batina na tulumu u duga vama, pa se htio osveti. O čem on priča i hrga, pa pokaži inat, pokažu muda. Napokon kao ima protivnika iako ovaj je isto starac, ali bori se jer si to izabra kao život. Neće više dobit šansu i svi će bit krivi, meni je žao zbog oca ali to je život

RA
radolizem
18:31 04.05.2022.

Gledamo Canela Alvareza i to je jedino bitno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije