Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgođen meč karijere

Hrgovića je smrt oca jako pogodila, posebno kada je vidio toliko mnoštvo na sahrani

03.05.2022.
u 08:27

Tata Pero, s kojim je Filip bio iznimno povezan, preminuo je na uskršnji ponedjeljak (18. travnja), samo 20 dana prije borbe, u vrijeme udarnog dijela priprema kojeg je shrvani hrvatski teškaš preskočio

Filip Hrgović neće se u ovu subotu boriti u Las Vegasu za status prvog izazivača svjetskog teškaškog IBF-ova prvaka Oleksandra Usika. Trebao je to biti najvažniji meč profesionalnog dijela karijere hrvatskog teškaša, na najvećoj mogućoj pozornici, no do te borbe ipak neće doći. Barem ne u ovom terminu u kojem su on i Kinez Zhang Zhilei trebali biti sunaslovna borba okršaju za poluteškaški naslov prvaka svijeta između Meksikanca Canela Alvareza i Rusa Dmitrija Bivola.

Hrgović je u Vegas trebao krenuti u ponedjeljak, ali nije. Nakon što mu je preminuo otac, na uskrsni ponedjeljak, samo 20 dana prije termina borbe, Filip nije dovoljno trenirao. Zapravo, nije to mogao koncentrirano raditi niti dok se tužna vijest kao neminovnost borbe s teškom bolešću isčekivala pa je propustio sparirati u najvažnijem razdoblju priprema za ovakvu borbu.

Premda se Filip vratio u dvoranu, shvatio je da mu misli lutaju i da nije u stanju biti maksimalno usredotočen. Očeva smrt jako ga je pogodila, dodatno kada je vidio koliko je puno naroda došlo na ispraćaj tati Peri, a on očito nije tip koji bi u tome našao neki inat i uspio pronaći dodatni motiv da se bori s nekom dodatnom energijom. Štoviše, njega je ovo dodatno iscrpilo pa ni fizički ni mentalno nije spreman za ovako zahtjevnu borbu.

I zato je od svog tima, prvenstveno od braće Sauerland i promocije Wasserman Boxing zatražio, da taj meč odgode. Dakle, ne da ga otkažu nego da ta pokušaju premjestiti u neki drugi termin, negdje u srpnju ili kolovzu. Jer, ako vi otkažete meč onda gubite status i ranking, a i pitanje je kada ćete dobiti ponovo ovakovu priliku, a ako ga odgodite onda bi se sve što je planirano dogodilo koji mjesec kasnije.

Cijela operacija odvijala se pod svojevrsnim velom tajne. Kada smo shvatili da nam se, u danima planiranog odlaska u SAD, nitko iz Hrgiina tima ne javlja bio je to signal da se nešto čudno događa. A ni glasa ni traga nismo mogli čuti od, inače dostupnih, promotora Nissea Sauerlanda, menadžera Željka Karajice ali ni od trenera Yousefa Hasana. A njima je šutnja bila najbolji izlaz iz ove teške situacije za Filipa.

A njemu se gubitak oca dogodio u najgorem mogućem trenutku. Nepovoljnije bi jedino bilo da je već otputovao u Vegas pa da ga je tamo sustigla tužna vijest. A toliko je dugo čekao na taj eliminacijski meč, skoro dvije godine, i baš kada ga je konačno dočekao sudbina se s njim poigrala. I zato je to bila jedna od najtežih odluka koju je u karijeri morao donijeti.

>> Pogledajte i video s članovima Dinamove '82. generacije

Komentara 4

KL
Klavocin
18:05 03.05.2022.

Moja sućut zbog gubitka oca, ali on ko da je čekao razlog da se više ne bori. On nije bio borac, to kažem jer se on više neće borit, ali sad je mogao pokazat da je i da će se borit za oca

ME
MehutoGonzales
14:29 03.05.2022.

Fraka ?

Avatar decani
decani
13:02 03.05.2022.

Ceka hrga da Klicko napuni 50 i vrati se u ring...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije