Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vatreni junak

Mario Mandžukić: Ovo je najveći trenutak moje karijere!

mario mandzukic
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/6
11.06.2012.
u 08:08

– Tata mi je rekao da igram slabije u plavoj garnituri dresova pa sam to htio popraviti – našalio se hrvatski napadač.

Jurio je travnjakom kao rijetko kada, heroj pobjede Hrvatske nad Irskom Mario Mandžukić s dva pogotka razgalio je srca nacije. Pobjeda nad Irskom bila je kao iz snova, baš kao i njegova igra. A nije bilo lako, vidjelo se to po brojnim duelima na travnjaku. Mandžukić ih je primio barem pet-šest, ali nije ostao dužan Ircima.

– Tek me sat nakon utakmice sve počelo boljeti, primio sam dosta udaraca, ali nešto sam i vratio. Bilo je snažnih duela, nekako mi se čini da sam ja pobjeđivao. Nije bilo nikakve namjere, sve je to bilo u žaru borbe – umornim će glasom Mandžukić.

Topnik Nikica: Ovo je bio dan Jelavića, gol posvećujem djeci!

Modrić: Dođite, idemo zajedno na Talijane!

Pobjedi smo se nadali, pobjedu je Hrvatska priželjkivala. Ali malo tko je vjerovao da će to biti ovako uvjerljiva, briljantna predstava.

– Bila je bitna ova prva utakmica, znali smo da će biti teško. Ali izbornik Bilić odlično nas je pripremio, sve je predvidio kako treba. Veliku prednost dao nam je prvi gol, nakon toga je bilo lakše igrati. Nisam se uplašio kad su poravnali, osjećao sam da držimo utakmicu pod kontrolom – kaže Mandžukić.

Bilića izljubio navijač: Bilo je kao u Istanbulu!

Oba pogotka postigao je glavom. Dobio je kritike za slabiju igru glavom, ali one su sada pale u vodu. Dva gola na otvaranju Eura, i to glavom. Mandžukić s Rusom Džagoevim dijeli prvo mjesto na listi strijelaca.

– Tata je nedavno bio rekao da slabije igram glavom, da to moram popraviti. Radio sam puno na treningu, na svakom pokušavam postići što više golova glavom. Čuo sam se s tatom nakon utakmice, odmah sam mu se javio, zadovoljan je mojom igrom. Eto, oba gola dao sam glavom, zanimljivi su to bili načini. Kod prvog sam se poskliznuo pa sam se brzo dignuo, vidio sam da Srnina lopta dolazi, skoro da sam ga zabio s koljena. A drugi je ušao od Givenove glave. Ma, nema veze, važno da se zatresla mreža – govori Mandžukić.

U Poznanju je doživio najveće trenutke svoje karijere. Zbog njega su se tresle tribine, Mandžo je nosio Hrvatsku do pobjede. Veliki Davor Šuker prije utakmice govorio je da će Hrvatska pobijediti zabiju li Mandžukić ili Jelavić. Kao da su ga čuli.

Veličanstvena pobjeda u brojkama: Mandžo kao Šuker

– Imao sam lijepih trenutaka u karijeri, ali ovo je nešto posebno. Kad igraš za svoju domovinu, kad možeš razveseliti svoje Hrvate, to je nešto najljepše. Jedva se čekam naspavati i probuditi, tek tada ću biti svjestan što smo napravili – rekao je Mandžukić.

Jelavić i on trkom i agresijom natjerali su Irce na puno izgubljenih lopti, još su im mrežu proparali. A bilo je puno skepse prema njima kao tandemu, no sada toga više nema.

– Svi naši napadači su kvalitetni, koga god da je Bilić stavio ne bi pogriješio. Dao je prigodu Jelaviću i meni, to smo mu vratili, vjerujem na najbolji mogući način – kazao je Mandžukić.

U jednom trenutku imao je dvoboj s Trapattonijem. Uklizao je u njega, bacio ga na travnjak. Nije to bilo ništa strašno.

Trapattoni: Drugi je pogodak bio iz zaleđa od metar ili dva!

– Gurnuo me njihov igrač na Trapattonija. Što ću mu reći, ispričao sam mu se, rekao je da nema problema – kaže Mandžukić.

Istrošio se na utakmici.

– Izgubio sam četiri-pet kilograma – potapšao se po trbuhu.

Hrvatska je sada prva u skupini.

Strani mediji: Hrvati su čudo, opasno prijete!

– Ova pobjeda otvorila nam je velika vrata. Psihički smo jaki, ali svjesni smo da neće biti lako protiv Talijana. U prednosti smo, tek sam nakon utakmice čuo da su odigrali neodlučeno – rekao je Mandžukić.

Protiv Irske smo izgledali kao momčad koja može daleko.

– Pa nismo mi došli ovdje odigrati jednu utakmicu i otići kući. Došli smo igrati za nešto, osvojiti turnir – zaključio je heroj nacije.

Pogledajte kako se pobjeda slavila u Hrvatskoj

Komentara 127

Avatar SLOglodit-Janezovic
SLOglodit-Janezovic
11:04 11.06.2012.

EUJ2 Izgleda majmune da ste vi Srbi u Sloveniji jako slabo navijali za Irsku!?Pozdrav iz Maribora uz dodatak da ga Hrvatima malo i nježno podudlaš!

FR
fran108
11:04 11.06.2012.

neka pati koga smeta , hrvatska ima tri boda na europskom prvenstvu : JIPIIIIIIII !

ŠI
Šilo
09:34 11.06.2012.

Kontra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije