Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Irska

Trapattoni: Drugi je pogodak bio iz zaleđa od metar ili dva!

'Republic of Ireland\'s football team coach Giovanni Trapattoni watches his players during a training session at Benedetti Stadium of Borgo a Buggiano, in Pistoia, on May 28, 2012 ahead of the EURO 20
'FABIO MUZZI'
10.06.2012.
u 23:24

- Nakon tog drugog pogotka smo se raspali. Pokušao sam nešto promijeniti drugo poluvrijeme, ali nije išlo - rekao je talijanski stručnjak.

Irski izbornik, Giovanni Trapattoni, pronašao je svog "Pedra" – za sve je svoje nedaće okrivio nizozemskog suca Kuipersa! Optužio ga je da je priznao drugi gol Hrvatske iako je Jelavić bio u zaleđu (!?), a rekao je i da je Irska teško oštećena za 11-erac! Shvaćamo da se mora obraniti pred irskom javnošću, jer je najavljivao pobjedu protiv Hrvatske, no ipak je iskusni trener mogao sportski čestitati Hrvatskoj na pobjedi! A to nije učinio, takva je gesta vrlo nekorektna od ovog stručnjaka, samo je optuživao...

- Vrlo mi je teško, iako znam da već sutra moram regenerirati momčad, moram natjerati dačke da sve ovo zaborave i okrenu se Španjolskoj. Ne znam što nam se dogodilo na početku, u subotu mi je momčad bila posve spremna, dobro smo izgledali na zadnjem treningu, a onda u 3. minuti primimo gol nakon naše velike pogreške! Došli smo u psihološki inferiornu situaciju, no uspjeli smo se vratiti, ali onda se dogodio ključni trenutak pri kraju prvoga dijela, jer je Hrvatska zabila gol iz zaleđa! Bio je to čisti "ofsajd", Jelavić je bio dva metra u "ofsajdu"!

Upitali smo tada Trapattonija zna li tko je dodao loptu Jelaviću?

- Ne razumijem...

Ako se ne sjećate, asistent je bio vaš lijevi branič, Stephen Ward...

- Točno, ali loptu je ranije prema golu uputio Modrić... - počeo je objašnjavati neobjašnjivo "Trap". Jer, istina je da je Jelavić bio u zaleđu prilikom Modrićeva udarca, ali ta je lopta završila u bloku, odbila se do Warda, kojem je prešla preko noge i došla do Jelavića! Bila je to posve nova akcija, ni o kakvom zaleđu, dakako, nije bilo ni govora...

- Vrijeme je "Trapa" pregazilo, on ne shvaća da su se vremena promijenila, da su se dogodile i promjene pravila, da je suđenje danas drukčije – rekao mi je novinar talijanskog "Tutto sporta", Massimo Franchi, a jedan je irski novinar dodao:

- Ma kakvo zaleđe, "Trap" vjerojatno nije ni vidio da je Ward dodao loptu Jelaviću!

A Robbie Keane je dodao:

- Bila je to teška utakmica, Hrvatska je jaka momčad. Da je dosuđen 11-erac, možda bi to promijenilo tijek utakmice. Zašto nije sudac dosudio 11-erac? Ne znam, nisam ga to pitao. Vjerojatno zato jer je cijeli stadion zviždao kad je hrvatski igrač ležao na zemlji... Želio bih zahvaliti našim navijačima koji su nas opet glasno bodrili.

Stiglo je pitanje Trapattoniju je li Shay Given krivac za poraz?

- Ni slučajno! Given je u vrhunskoj formi, nije kriv ni za jedan gol. Kod prvog gola nije vidio loptu... Ne smijemo raditi takve pogreške u obrani – rekao je "Trap" i prije odlaska dodao:

- Ništa još za nas nije gotovo. Moramo se vratiti u normalno stanje nakon ovog šoka, vjerujem u iznenađenja i borit ćemo se do kraja. Nema razloga za zabrinutost, možemo sigurno bolje...

Komentara 24

Avatar Idler 3
Idler 3
23:47 10.06.2012.

Trap, nije bilo zaleđa al možemo pričat jel bil penal za vas. Ipak, prije tog ste trebali ispucat loptu jer je naš igrač ležal !!!

OB
-obrisani-
23:53 10.06.2012.

Štof za diskusiju. Ima sudaca koji ponište gol,ima ih koji ga priznaju. Luka je pucao na gol, U tom momentu naš igrač nije aktivno sudjelovao u tome,niti je lopta bila upućena u njegovom pravcu. Penal u 2om poluvremenu je kad se dobro pogleda snimka kamere iza gola bio i mogao se suditi. U toj frakciji sekunde,imali smo sreću

TE
Testera
09:28 11.06.2012.

Drugi gol je bio iz offsidea ali činjenica je da smo zabili 3 gola tako da taj gol nije odlučivao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije