Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
igrao u Rosariju

Maradona je priznao da je od njega bolji Hrvat Carlovich

Tomás Carlovich
Foto: Printscreen
1/2
25.11.2020.
u 22:00

– Znate to i vi, najbolji na svijetu već je igrao u Rosariju, a to je bio čovjek po imenu Carlovich.

Pokojnog Diega Armanda Maradonu brojni su navijači smatrali najboljim nogometašem u povijesti. No, legendarni Argentinac nije dijelio to mišljenje. Kada je pred kraj karijere došao igrati u Rosario za Newells Old Boyse odmah je spočitnuo novinarima da ga ne zovu najboljim u gradu u koji je došao:

– Znate to i vi, najbolji na svijetu već je igrao u Rosariju, a to je bio čovjek po imenu Carlovich.

A životna priča Tomasa Felipea Carlovicha za filmska je platna. Carlovich, sin hrvatskog vodoinstalatera, živio je u kući u kojoj se rodio kao najmlađi od sedmero djece. Uvijek je bježao od slave i novca, a hvalili su ga velikani argentinskog nogometa Diego Maradona, César Luis Menotti, José Pekerman i Marcelo Bielsa.

Carlovicheva diskretna karijera trajala je 17 godina. Počeo je igrati u Rosario Centralu, u prvoj ligi, no onda je nastupao u lokalnim nižim ligama a najslavnije trenutke je doživio u dresu Central Córdobe i Independiente Rivadavije koje je nazivao svojim „dvjema ljubavima“. Nikada nije uzletio na veliku međunarodnu scenu jer je El Trinche više volio uživati u životu nego na treninzima. Znao je i ne dolaziti na utakmice.

Nažalost, i Carlovich nas je nedavno napustio. Preminuo je u 75. godini života u bolnici u Rosariju. U blizini rodne kuće napao ga je mladić i udario u glavu te mu ukrao bicikl, a bivši nogometaš kasnije je podlegao ozljedama.

"Tvoja skromnost bila nam je svima pouka, dragi Trinche. Ne mogu vjerovati da te nema, nedavno smo se vidjeli, a sada si otišao. Moja sućut obitelji, nadam se da će pravda biti zadovoljena. Počivaj u miru, učitelju moj", napisao je Maradona kada je čuo ovu vijest. A sada je otišao i "mali zeleni".

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
10:57 26.11.2020.

Meni se čini da se tamo gore sprema jedna spektakularna nogometna utakmica, ovdje dolje je nogomet i onako odavno umro. Čeka se još da dođe Pele, a ja sam već rezervirao mjesto na zapadnoj tribini, prvi red.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije