Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Mandžukić čeka prvijenac, a Gomez već ima 25 pogodaka

'Munich\'s Mario Mandzukic (L) and Borisov\'s Yegor Filipenko vie for the ball during the Champions League Group F soccer match between FC Bate Borisov and FC Bayern Munich at the Dinamo stadium in Mi
'Andreas Gebert/DPA/PIXSELL'
19.02.2013.
u 12:00

HRVATI Od hrvatskih nogometaša za Bayern su u Ligi prvaka zabijali Ivica Olić (9) i Niko Kovač (1 pogodak)

Kad je riječ o bundesligaškim utakmicama, Bayernov trener ne bi trebao imati nikakvih dvojbi koga poslati u špicu jer Mario Mandžukić igra u životnoj formi. No, kad je u pitanju Liga prvaka, nudi se drugi Super Mario.

Naime, Mario Gomez u ovom natjecanju ima 39 nastupa i čak 25 pogodaka, a i u ovoj sezoni, u kojoj je u LP odigrao samo 102 minute, Nijemac je efikasniji od Mandže. Gomez 1 gol, Mandžukić – nula, ukupno 217 minuta u četiri utakmice.

Utakmica protiv uzdrmanoga Arsenala idealna je prilika da Mandžo napokon probije led u Europi za Bayern, za koji su u Ligi prvaka dosad zabijala dvojica Hrvata: Olić devet i Niko Kovač jedan pogodak. Mandžukić je za Dinamo u Europi postigao deset pogodaka, a posljednji Hrvat koji je zabio protiv Arsenala na Emiratesu bio je Eduardo da Silva, u dresu Dinama u ljeto 2006. godine.

Unatoč još jednoj promašenoj sezoni, Arsenal nudi Arseneu Wengeru (63) novi ugovor. Sadašnji istječe u ljeto 2014. godine, a početak pregovora o novome ipak je iznenađenje jer još zvoni šokantna eliminacija topnika u FA kupu u Blackburna, za što navijači terete upravo – Wengera.

Francuz je u Arsenal došao u listopadu 1996. iz japanske Nagoye, a osvojio je tri naslova prvaka i četiri FA kupa. Posljednji put 2005. u finalu s Manchester Unitedom, i otad je bez trofeja.

Topnici su gotovo bez šansi za "srebrninu" i ove sezone. Trenutačno su na petom mjestu Premijer lige sa 44 boda, 21 manje od vodećeg Uniteda, a protiv goropadnoga Bayerna teško mogu biti favoriti...

Bayernov trener Jupp Heynckes (67) na kraju sezone ne ide u mirovinu nego nastavlja karijeru u – Schalkeu. Trenutačno je na klupi momčadi iz Gelsenkirchena "vatrogasac" Jens Keller, trener iz omladinskog pogona, dok se ne nađe bolje rješenje.

Heynckes je vodio Schalke u 2003./2004. kada je u Kupu Uefe igrao protiv Kamena Ingrada, a otišao je nakon godinu dana. U karijeri je još trenirao Borussiju Mönchengladbach, Eintracht, Bayer, Real Madrid, Athletic, Tenerife i Benficu. U Bayern je treći put došao u srpnju 2011. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije