Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
THE ATHLETIC

Manchester City ponudio 12 milijuna eura za tinejdžera Luku Vuškovića. Hajduk još nije odgovorio

Split: Susret Hajduka i Lokomotive u okviru 24. kola HNL-a
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
20.03.2023.
u 13:04

Talentirani 16-godišnjak mogao bi postati najskuplji izlazni transfer u povijesti splitskog kluba. Na Poljudu su već imali ponudu PSG-a, ali su ju odlučili odbiti.

Kakvih je mjesec dana iza 16-godišnjeg stopera Hajduka Luke Vuškovića. Mlađi brat Marija Vuškovića, koji još nije saznao svoju sudbinu nakon optužbi za doping, debitirao je za seniore splitskog kluba u derbiju protiv Dinama na Maksimiru 26. veljače, ali poraz od 4:0 nije ga obeshrabio. Samo nekoliko dana kasnije, zabio je svoj prvijenac u pobjedi protiv Osijeka u Hrvatskom kupu (2:1), da bi ga trener Ivan Leko nastavio uvršavati u početni sastav u narednim utakmicama prvenstva, uključujući posljednju, protiv Slaven Belupa, u slavlju 1:0. 

Jasno je da brojni europski klubovi gledaju Vuškovića, koji bi mogao postati najveći izlazni transfer Hajduka u povijesti. Rekord drži Nikola Vlašić, koji je u ljeto 2017. s Poljuda otišao u Everton za 10.8 milijuna eura. A Manchester City navodno za Luku nudi više od toga. Ranije je u Split za mladića stigla ponuda iz Paris Saint-Germaina, koju je Hajduk odbio, no to nije obeshrabrilo drugog financijskog 'teškaša' u želji da ga vidi u svojim redovima.

Kako piše novinar The Athletica David Ornstein, City je ponudio deset milijuna eura odštete uz dva milijuna eura u bonusima za tinejdžera. Hajduk se tek treba javiti, dakle - nisu ni prihvatili, ali ni odbili.

Vušković je potencijal koji bi jednog dana mogao izrasti u igrača za reprezentaciju pa činiti tandem u paru s Joškom Gvardiolom, koji je također želja Pepa Guardiole.

Vušković mlađi u juniorskoj je konkurenciji ove sezone u HNL-u odigrao 13 utakmica i postigao šest pogodaka. Ima i dva zgoditka u četiri nastupa u Ligi prvaka mladih, u kojoj je Hajduk senzacionalno dogurao do polufinala te ima priliku otići do kraja. Ipak, kako je bio priključen seniorima, nije igrao u pobjedama na Manchester Cityjem i Borussijom Dortmund na Wesfalenu.

Split: Susret Hajduka i Lokomotive u okviru 24. kola HNL-a
1/14

Ugovor s Hajdukom ima do ljeta 2027., a trenutno nastupa za hrvatsku U-17 reprezentaciju. 

Komentara 4

DA
Darlboro
20:04 20.03.2023.

Aha... znači palaversa

DM
drazen.muhvic
16:59 20.03.2023.

"Ne prodajemo budućnost za sigurnost!"

AB
abram
14:27 20.03.2023.

da je u Dinamu sve kako je nekada bilo najpametnije bi bilo poslati ga u Dinamo, ovako se bojim da će ostati prespektivan i sa 30 godina....iz Hajduka ga nema tko prodati, a više niti iz Dinama, ovako će samo gledati da uzmu par, a malom kako bude

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije