Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN ZA DOPING

Muka Vuškovića se nastavlja, presuda opet odgođena. U suzama rekao: Nevin sam, ovo je noćna mora

Nastavlja se su?enje u slu?aju dopinga profesionalnom nogometašu HSV-a Vuškovi?u
Foto: Frank Rumpenhorst/DPA
1/3
17.03.2023.
u 18:02

Bivši nogometaš Hajduka ni danas nije saznao svoju sudbinu. Hoće li moći nastaviti karijeru ili ne, tek ćemo vidjeti...

Perspektivni hrvatski nogometaš Mario Vušković ni danas nije saznao Njemačkog sportskog suda u vezi navodne doping afere za koju je optužen. Stoper njemačkog drugoligaša HSV-a tvrdi da nije kriv i kako nije uzimao nikakav doping, ali mu svejedno prijete četiri godine suspenzije od nogometa što bi značilo da će 21-godišnjak morati 'okačiti kopačke o klin'.  Ugovor s HSV-om mu traje do 2025. i ako bude proglašen krivim, mogao bi zaigrati tek 2027. godine. Na tržište igrača bi se vratio bez kluba, nakon preduge pauze i s jednom velikom mrljom na životopisu.

Podsjetimo, Vuškovića je Njemački nogometni savez suspendirao u studenom prošle godine. Razlog za odgodu ranije su našli u činjenici da je Vuškovićev odvjetnik predao vještačenje četiri stručnjaka koji osporavaju rezultate testiranja, nepovoljne po Vuškovića. Nazivaju ih 'lažno pozitivnima' i smatraju kako je došlo do proceduralne pogreške. Stasiti branič već pet mjeseci ne igra za slavni njemački klub koji se bori za povratak u prvu Bundesligu, a prije suspenzije bio je ključni čovjek Hamburga. Sada - još čekanja...

Izjavu je nakon nove odgode dao u suzama. Istaknuo je kako nije kriv. 

Nevin sam i zajedno s obitelji i odvjetnicima radim da to dokažem. Nikad nisam varao u sportu i nikad to neću raditi. Ni najgorem neprijatelju ne bih poželio što smo ja i moja obitelj prošli proteklih nekoliko mjeseci. Svakog dana se nadam da će ova noćna mora završiti - kazao je Vušković pa dodao:

09 February 2023, Hesse, Frankfurt/Main: Mario Vuskovic (M), player of the second division soccer club Hamburger Sportverein (HSV), arrives in the courtroom of the Sports Court of the German Football Association (DFB) on the second day of the trial. A doping control carried out on the player on September 16 had revealed the presence of exogenous erythropoietin (EPO). Photo: Frank Rumpenhorst/dpa Photo: Frank Rumpenhorst/DPA
Foto: Frank Rumpenhorst/DPA

- Također se bojim da sutra može pogoditi i nekog drugog sportaša. Želim da nitko ne prolazi kroz ovo što sam iskusio. Želim zahvaliti klubu, navijačima, obitelji, odvjetnicima i svakome tko je stao iza mene.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije