Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MANDAT NA RASPOLAGANJU'

Mamić: Volio bih da se Šuker oglasio i rekao barem nešto

Zoran Mamić
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
29.11.2014.
u 14:45

- Moj mandat je 24 sata na raspolaganju klubu i Izvršnom odboru. Ja nemam nikakve bonuse u slučaju otkaza i klub u svakom trenutku može odlučiti da ja nisam za trenera i neće imati nikakvih financijskih posljedica; niti lipu - kaže Mamić.

Modri se vraćaju prvenstvenim obavezama kada u nedjelju u 15 sati gostuju na Aldo Drosini kod Istre 1961. Dan uoči susreta trener modrih Zoran Mamić najavio je utakmicu, a očekivano više je bilo pitanja u vezi drugih aktualnosti.

- Čeka nas utakmica protiv neugodnog protivnika, tim više što smo u situaciji u kakvoj jesmo. Kiša pada u Puli tako da će sigurno biti i težak teren pa nas čeka više borbe nego kvalitetnog nogometa, ali možda je upravo to, borba, način da se izvadimo iz rupe u kakvoj se nalazimo – rekao je Mamić pa se osvrnuo na poraz od Astre i ispadanje iz Europe.

- Jučer smo više od dva sata razgovarali s ekipom. Vidimo greške i kod nas i potezima koje smo mi kao treneri radili, ali s velikom sigurnošću mogu reći da je naša stanje isključivo plod psihološke naravi; naravno, i to je dio mog posla. Tu trebamo tražiti razloge lošijih igara – rekao je Mamić i dodao:

- Sigurno nije lagano i treba vremena. Ne smijemo odustajati, svaki dan nosi nešto novo i svakodnevno treba raditi. To je jedini ispravni put. Nema čarobni štapić da se to riješi.

Imam 100 mana

Mamić je primjerom objasnio na što konkretno misli.

- Dan prije utakmice sam prekinuo trening jer su igrači "išli kao avioni"; bilo nas je strah ozljede pa smo u isti trenutak Krznar i ja rekli da je dosta. Onda dođe utakmica i problem je primiti i predati loptu što su osnove nogometne igre. Jednostavno ima tisuće takvih detalja i moramo raditi; nema druge. Mi si damo obećanja, sve se dogovorimo, dođe utakmica i bude sve suprotno. Volio bih da ste gledali trening u Rumunjskoj... Pozitivna energija, dobro raspoloženje, agresivnost i sve što treba, a onda dođe utakmica i svi šute, nitko ne pomaže nikome i loše izgledamo na terenu.

- Ja sam šef koji vjerojatno ima 100 mana i griješio sam i nema alibija, ali bio sam igrač i znam da su u sportu vrlo bitne emocije. Mi smo do Glasgowa izgubili samo dvije utakmice: Aalborg i Celtic, koje smo oba dvije trebali dobiti. U tih 23-24 utakmice nije bilo pravog slavlja... Igrači se ne osjećaju kao nogometaši jer su stalno neki problemi: cirkus oko Dinama, neodigrana utakmica u nevjerojatnim okolnostima, problemi u savezu i stalno nešto negativno. Kada ti netko svaki dan "nešto mater" gdje god dođu onda je teško biti sretan. Koliko god su oni profesionalci koji su dobro plaćeni. Nismo se proveselili nakon nijedne utakmice jer je postalo potpuno normalno dobiti Slaven, Rijeku, Hajduk i Osijek; teško je onda umjetno probuditi emocije.

Momčad je kvalitetna

Trener Dinama se ne slaže s tvrdnjama da momčad nema kvalitetu.

- Pokazali smo protiv dobrih protivnika da imamo kvalitetu; ne jednom nego više puta. Nije slučajno da više od mjesec dana ne igramo dobro, ali stojim iza stava da u ovoj momčadi ima kvalitete. Volio bih ja da imam 500 utakmica na klupi jer sigurno da je razlika voditi momčad 50 puta ili 500 puta; barem kod svakog pametnog tko svaki dan nešto uči.

- Do prije mjesec i pol dana je bilo sve fantastično, a sada ništa ne valja; nijedno ni drugo nije realno. Nisam sklon tako brzoj promjeni mišljenja i sve se mijenja preko noći. Tako se i druge stvari gledaju kod nas: igrač je čudo i vrijedi 10 milijuna, a već sutra ne valja. Mislim da to nije dobro i nisam sklon takvom razmišljanju – veli Mamić koji smatra kako nije donio rezultatski pomak otkako je na klupi.

- Rezultatski nismo napravili iskorak, ne. Bili smo na dobrom putu, ali posljednjih mjesec dana ne idemo u pravom smjeru. Znao sam da će doći kriza i vrijeme kada neće ići, a ja vjerujem da mi imamo znanja i kvalitete pronaći kako izaći iz ove situacije – rekao je Mamić pa odgovorio na pitanje boji li se Rijeke.

- Respektiram ih; ne bojim ih se. Imaju euforiju sa svih strana, ali ja stojim iza svojih riječi da u našem prvenstvu Dinamo odlučuje kako će izgledati utakmica. Da Dinamo ima takvu podršku medija i navijača kao Rijeka? Sigurno bismo bili puno jači.

Mandat je na raspolaganju

Puno se pisalo o odlasku njega s mjesta trenera.

- Moj mandat je 24 sata na raspolaganju klubu i Izvršnom odboru. Ja nemam nikakve bonuse u slučaju otkaza i klub u svakom trenutku može odlučiti da ja nisam za trenera i neće imati nikakvih financijskih posljedica; niti lipu. Što se tiče igrača, trenutno mi se čini da neće biti previše dolazaka niti odlazaka. Konkretno je došla samo jedna ponuda, a sve drugo su priče kojih ima u svakom prijelaznom roku i to je normalno. Naravno, neke smo spremni pustiti neke igrače i vidjet ćemo kako će se sve odvijati.

Jedan od igrača koji u posljednje vrijeme ne igra previše je Marko Pjaca.

- Nije on ni u kakvoj kazni. On je veliki potencijal i zato je u Dinamu, ali mora promijeniti navike i biti u službi momčadi. Dosta sam razgovarao s njim, pokazivali mu što se od njega očekuje i kada prihvati te zahtjeve sigurno će biti važan kotačić Dinama - kaže Mamić.

Šuker se trebao oglasiti

Osvrnuo na prekinuti derbi.

- To je tragedija za naš nogomet, nije normalno i jedna je od najgorih stvari koje sam ikada doživio.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker nije se oglasio oko derbija.

-  Jasno mi je da HNS ima predsjednika za kojega se znalo da nije operativac u pravom smislu. No, volio bih da se javio i nešto kazao u vezi toga slučaja.

>> Mamić će pokušati nagovoriti Halilhodžića da se vrati na klupu Dinama?

>> Ovaj Dinamo nema baš nikakvu budućnost

Komentara 17

ST
strsljen2013
15:58 29.11.2014.

Pa pitaj si brata direktno, nemora ti Šuker prenositi njegova mišljenja.

BL
Blekpanther
15:07 29.11.2014.

E Zorane sada je dosta sam sebe diskvalificiras, kako imate kvalitetu a izgubiti onakvu utakmicu protiv Celtica, imalo kvalitetna ekipa takvu utakmicu dobiva , treba biti iskren Dinamo nema kvalitete ni u ekipi niti na klupi!!!

RA
raunig
15:07 29.11.2014.

hahahaha da vidimo hoće li mu brat dati nogu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije