Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran kao Dražen

Mama Petrović: Dragić je predvodio momčad kao nekada Dražen

Biserka Petrović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
20.09.2017.
u 19:42

– Šest sati proveli su s nama, što u Muzeju, što na Mirogoju, pa sam ih zamolila da mi učine uslugu i Draženov dres ponesu Goranu Dragiću

Na dan povratka u Sloveniju novih košarkaških prvaka Europe, u zagrebački Muzej Dražena Petrovića stigla je ekipa slovenskog Planet TV-a.

– Šest sati proveli su s nama, što u Muzeju, što na Mirogoju, pa sam ih zamolila da mi učine uslugu i Draženov dres ponesu Goranu Dragiću. S obzirom na to da je tijekom Eurobasketa nosio broj tri, kao i Dražen u Netsima, i da je predvodio svoju momčad kao nekad Dražen, držim da je to primjeren dar trenutačno najboljem europskom igraču – rekla je Draženova majka Biserka i ne sluteći kakav će emotivni val to izazvati kod najboljeg košarkaša Eurobasketa.

Još sam daleko od Petrovića

– To mi je jedan od najljepših darova koje sam dobio u životu. Dražena sam obožavao, bio mi je idol. Bila mi je čast nositi broj tri. Naklon legendi. Neka počiva u miru – kazao je Dragić ne mogavši suspregnuti ganutost i suze.

Biserka Petrović
1/6

Među slovenskim igračima još je jedan igrač kojeg mediji dovode u korelaciju s legendarnim košarkaškim Mozartom, a to je 18-godišnji Luka Dončić kojeg novinari sve češće etiketiraju novim Draženom. U takvim komplimentima uživa i sam Luka, ali nam je u Istanbulu kazao:

– Takvo što čuti nevjerojatno je dobar osjećaj, no ja sam još jako daleko od Dražena. Moram još jako puno raditi da bih dokazao da bih možda mogao biti kao Dražen. On je i moj idol premda ga nikad nisam vidio uživo, već sam samo gledao njegove videoklipove. Ponekad pokušam izvesti neki njegov potez, no jako je teško biti kao Dražen.

Za razliku od Dragića koji je dobio Draženov dres s brojem tri, golobradi Dončić je od Biserke Petrović dobio najbolji mogući kompliment:

– Do ovog trena, svih ovih godina, nisam vidjela mladog igrača koji s tako malo godina toliko zrelo igra, baš kao i nekad Dražen. Luka Dončić došao je najbliže Draženu koji je sa 17 i 18 godina igrao u finalima Koraćeva kupa. Tada je bilo puno teže ući u reprezentaciju uz majstore kakvi su bili Slavnić, Kićanović i Delibašić, a Luki su se, srećom, širom otvorila vrata reprezentacije – kazala je Biserka Petrović te dodala kako su Slovenci, od svih stranaca, najčešći posjetitelji Draženovih muzeja u Zagrebu i Šibeniku.

Biserka prozvala HKS

Na kraju je Biserka Petrović, koja jako dobro poznaje snagu medija, zamolila da prenesemo i ovo:

– U ime Zaklade Dražen Petrović poslali smo HKS-u upit što je s Draženovim kupom koji se već treću godinu ne igra. Mi ne želimo da to natjecanje vode privatne osobe, već da takvo što vodi HKS, koji dosad nije ništa napravio za Dražena i to nam je bolna točka.

Poznavajući novog predsjednika HKS-a Stojka Vrankovića i koliko je bio Draženov veliki prijatelj, ne sumnjamo da će za to zauzeti. 

Komentara 14

DU
Deleted user
20:39 20.09.2017.

Ova mama petrović je već odavno prešla svaku granicu dobrog ukusa.... svaka njoj čast kao majci, ali.. kaj je previše - previše je

GR
grodar
20:12 20.09.2017.

Opet ova baba! Dugo nije bila u novinama

Avatar debela koli
debela koli
20:42 20.09.2017.

Izgleda da izmedju Dražena i Dragića niko nije igrao košarku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije