Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVODNEVNO NATJECANJE

Magnus Carlsen svjetski prvak i u brzopoteznom šahu

Magnus Carlsen
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
31.12.2018.
u 00:30

Hrvatsku su predstavljali velemajstori Ivan Šarić i Marin Bosiočić, ali se nisu iskazali.

Nakon dvodnevnog natjecanja i pravog maratona od 21 kola, trijumfom svjetskog prvaka u standardnom šahu Norvežanina Magnusa Carlsena završeno je Svjetsko prvenstvo u brzopoteznoj inačici drevne igre, disciplini u kojoj svaki igrač za partiju ima samo 3 minute uz dodatak od dvije sekunde nakon svakog odigranog poteza.

Fenomenalni Norvežanin nanizao je čak 13 pobjeda uz 8 remija i jedini završio natjecanje neporažen, pri čemu je svoj astronomski rejting od 2939 bodova povećao za još 15 bodova!

Sve do posljednjeg kola ugrožavao ga je Poljak Jan-Krzysztof Duda, koji je na kraju osvojio drugo mjesto sa samo pola boda zaostatka za Carlsenom. O veličini njegova pothvata zorno svjedoči činjenica da je očekivani rezultat premašio za 6 bodova! Treće mjesto osvojio je Amerikanac Hikaru Nakamura sa čak dva boda zaostatka za izvrsnim Poljakom.

Foto: Reuters/Pixsell

Hrvatsku su predstavljali velemajstori Ivan Šarić i Marin Bosiočić, ali se nisu iskazali. Bosiočić je završio na 80. mjestu sa 11 bodova uz gubitak rejtinga od 20 bodova, a Šarić je 87. također s 11 bodova uz popravak rejtinga za četiri boda.

Na prvenstvu su sudjelovala 202 igrača iz 37 zemalja među kojima su bila 142 velemajstora i 35 međunarodnih majstora.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije