Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleska liga

Pobjede Liverpoola i Cityja na kraju godine, Guardiola stigao do stotke

Liverpool
Foto: Reuters/PA/PIXSELL
1/5
29.12.2019.
u 21:04

Redsi su teško stigli do pobjede, a pogodak odluke zabio je Sadio Mane u 42. minuti na asistenciju Adama Lallane

Nogometaši Liverpoola i Manchester Cityja zaključili su godinu pobjedama. Redsi su u susretu 20. kola pobijedili Wolverhampton s 1-0, dok su "Građani" slavili protiv Sheffield Uniteda s 2-0.

Liverpool je teško stigao do pobjede, a pogodak odluke zabio je Sadio Mane u 42. minuti na asistenciju Adama Lallane. Bila je to tek prva Lallanina ligaška asistencija nakon dvije godine i 363 dana.

Liverpool
1/3

Gosti su u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačili pogotkom Pedra Neta, no pogodak je poništen nakon pregleda VAR-om jer je Jonny Castro u začetku akcije bio u milimetarskom zaleđu. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren nije nastupio za Liverpool zbog ozljede.

VAR je presudio i na Etihadu gdje je City s 2-0 pobijedio Sheffield United. Međutim, kod rezultata 0-0, gosti su zabili pogodak, no sudac Chris Kavanagh je koristeći VAR tehnologiju poništio pogodak Lysa Mousseta koji je bio 'milimetrima' u zaleđu.

Domaćin je poveo u 52. minuti golom Sergia Aguera, a pobjedu domaćina potvrdio je Kevin de Bruyne u 82. minuti.

Sheffield United je tako postao 32. klub kojem je argentinski napadač zabio pogodak u elitnom razredu engleskog nogometa, a jedini kojima Aguero nije uspio zabiti bio je Bolton.

U posljednjim trenucima susreta Billy Sharp je uzdrmao vratnicu i nije uspio ublažiti prvi gostujući poraz Sheffielda ove sezone u desetom nastupu.

Bila je ovo i slavljenička utakmica za Pepa Guardiolu koji je upisao stotu pobjedu u Premiershipu. Španjolski stručnjak je najbrže stigao do 'stotke' od svih trenera, trebale su mu 134 utakmice, osam manje od dosadašnjeg rekordera Josea Mourinha.

>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih na Euru 2020.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar southman
southman
21:02 29.12.2019.

Sretno ali i zasluženo. Teško je non-stop igrati svaka 3 dana na visokom nivou. Prvenstva se osvajaju kada pobjeđuješ i u lošijim utakmicama ! YNWA !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije