Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDA NAD ANGOLOM

Lino Červar opet nas je iznenadio: Ne odustaje, ali to nam nije donijelo ništa dobro

Lino Červar
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
18.01.2021.
u 09:24

Izbornik Lino Červar opet nas je iznenadio postavom. Tako je počeo utakmicu bez klasičng desnog vanjskog. U obrani nije odustajao od obrane 5-1 i opet nam ta obrana nije donijela ništa dobroga.

Dobro je. Rukometaši Hrvatske ostvarili su prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Svladali smo Angolu s 28:20, ali uz jako loše prvo poluvrijeme. Ne samo da smo pobijedili već smo se plasirali i u drugi krug jer nas Angola ni teorijski više ne može dostići. U utorak igramo protiv Katara za prvo mjesto u skupini, ali za prijenos bodova. Pobijedimo li, prenijet ćemo najmanje tri boda, a možda i četiri ako Japan izgubi od Angole.

Kad smo pomislili da ne možemo ponoviti loše poluvrijeme protiv Japana, dogodilo se suprotno. Mučili smo se i protiv Angole. U prvih trideset minuta izgledali smo kao nekakva drugorazredna reprezentacija, a ne reprezentacija koja je moćno odigrala Europsko prvenstvo samo godinu dana ranije. Izbornik Lino Červar opet nas je iznenadio postavom. Tako je počeo utakmicu bez klasičnog desnog vanjskog. U obrani nije odustajao od obrane 5-1 i opet nam ta obrana nije donijela ništa dobroga. U napadu smo opet napravili nekoliko tehničkih pogrešaka, promašili smo opet previše zicera.

Prisutna veća želja

– Ne bih se posebno veselio nakon ove pobjede. Još je dugačak put pred nama. Dečki su pokazali puno veću želju nego u prvoj protiv Japana. Istina, bilo je padova, ali i uspona u prvom poluvremenu. Bilo je loših stvari, ali je bilo i dobrih. Drago mi je da su mlađi igrači dali velik doprinos ovoj pobjedi – rekao je izbornik Lino Červar.

U drugom poluvremenu Hrvatska je konačno proigrala. Naša prednost rasla je iz minute u minutu, a sjajan je bio Ivan Pešić na vratima koji je obranio dva sedmerca. Kada smo poveli s pet razlike, bio je to znak da se Duvnjak preseli na klupu i odmori za sljedeću utakmicu. Dobro je da su se raspucali i naši mladići, Martinović i Jaganjac.

– Ne znam zašto smo ušli u utakmicu s grčem. Rekli smo si na poluvremenu – idemo se igrati, idemo opušteno i u nastavku je to bila Hrvatska koju želim gledati stalno do kraja turnira. Kada sam postigao svoj prvi pogodak, bilo mi je puno lakše igrati – rekao je Ivan Martinović.

Na ruku su nam išla dva crvena kartona i jedna ozljeda najboljih igrača Angole. Tako je prvo otpao Pestana, sjajni desni vanjski, pa je crveni karton zbog gađanja vratara u glavu iz sedmerca dobio Chicola, a na kraju zbog trećeg žutog kartona na tribine se preselio i Ferreira.

– Ovo nije realna slika svjetskog rukometa. Imate reprezentacije koje zbog koronavirusa nisu trenirale i bile su u izolaciji i one koje su igrale nacionalna prvenstva i dugo se pripremale poput Rusije, Bjelorusije, Poljske, Japana. Pravu sliku dobit ćemo na Igrama u Tokiju te na sljedećem europskom prvenstvu. Teško se uigrati kad nemate dovoljno dana priprema i kada vam većina igrača nije trenirala zbog pandemije – istaknuo je Lino Červar.

Marko Mamić odradio je velik posao u obrani, ali i napadu.

– Trebala nam je ova pobjeda da se malo napunimo samopouzdanjem. Mijenjali smo roster u posljednji trenutak, nismo se još svi stigli ni uigrati. Moram pohvaliti Pešića koji je imao nekoliko važnih obrana – istaknuo je Mamić, a Pešić je dodao:

Dajte nam Europljane...

– U prvom poluvremenu izgledali smo kao da glava ne zna gdje smo. Moram priznati da je dosta teško igrati protiv neeuropskih reprezentacija koji igraju malo drukčije. Zato nam treba malo više tih videoanaliza da se možemo pripremiti za neke iduće utakmice. Jer, u sljedećih četiri susreta igramo samo s jednom europskom reprezentacijom, Danskom, a ostale su iz Azije – Katar i Bahrein, te Južne Amerike, Argentina – istaknuo je Pešić.

U drugoj utakmici naše skupine Katar je teškom mukom svladao Japan (31:29). Vodio je Katar u jednom trenutku i s pet razlike, no uporni Japanci uspjeli su izjednačiti te čak i povesti. Međutim, obranjeni sedmerac Danijela Šarića otvorio je put pobjedi Kataru. Za nas je to dobar rezultat jer Japanci sada mogu i ispasti s turnira ako izgube od Angole u posljednjem kolu skupine.

– Utakmica s Katarom neće biti nimalo laka. Bit će sigurno iscrpljujuća. No, to je utakmica koja će odrediti našu poziciju u drugom krugu. S pobjedom ćemo napraviti veliki korak prema četvrtfinalu – zaključio je Červar.

Manuel Štrlek objasnio je sve naše probleme u prvom poluvremenu.

– Ja sam u prvoj utakmici vikao da smo premekani u toj obrani, da trebamo više kontakta i energije i raditi prekide, vidjeli smo i danas da smo puštali da pucaju izvana bez kontakta, da se pušta lopta. Puštalo je na sve strane. Nisam ekspert za obranu, ja sam tu zadnji i krpam se, ali sam siguran da će sve doći na svoje mjesto. Čim smo počeli gledati u gol i suigrače, a ne u pod, otvorilo se – istaknuo je Štrlek.

Ivan Čupić je dodao:

– Nisam se bojao nakon prvih 30 minuta jer sam znao da će doći naših pet minuta. 

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
09:50 18.01.2021.

Bit ce jako tesko, novinari su se dobro pripremili da svakodnevno papre, da nadoknade ono sto im je promaklo kod zenske repke, jos se nisu snasli, a zeske dosle s medaljom, a oni bez papra, misleci im vremena za lajbekice,, i tako su pjevacko drustvo, kanta za nabijanje, pokusali su poslije nesto, nije uspjelo, medalja ih zeznula, ipak skuzili da je prosla baba s kolacima i da su popusili, jadni,, no sada s muskima nema iste greske, price vec pripremljene, davno prije pocetka prvenstva,, no zato ce sada muski imati budnu pratnju strucnjaka za sve sportove, jedino sto neznaju sto je zaleđe,,cvebe obicno smisljene tokom noci,dok drugi spavaju snom pravednika,naravno uz pomoc nezadovoljnika iz nekadasnjih selekcija koji ce uvijek istima biti na usluzi, pist ce se o svim mogucim banalnostima samo da se ogade citateljima, naravno uz svesrdnu pomoc nasih dragih komentatora, koji su im uvijek na usluz, koji samo citaju naslov clnka i znaju sto treba pljuvatii!!!

PE
pepomacan
11:07 18.01.2021.

Hahahahaaa!! "Briljantna" analiza "briljantnog" rukometnog komentatora!!

ZO
zoca
12:54 18.01.2021.

treba im izbornik koji ce im uliti hrabrost odvaznost i prgavost sa malom dozom prepotentnosti sa tim se stice samopuzdanje koje je jedini razlog vrlo lose izvedbe do sada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije