Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LITAVSKO DOIGRAVANJE

Lietuvos Rytas poveo protiv Žalgirisa 2-1

Košarka
10.05.2010.
u 20:48

Košarkaši Lietuvos Rytasa pobijedili su najvećeg rivala Žalgiris 83:81 u trećoj finalnoj utakmici finala doigravanja odigranoj u Siemens Areni u Viljnusu pred oko 7.000 navijača.

Nakon što su u prva dva dvoboja obje momčadi ostvarile gostujuće pobjede, u trećoj utakmici je Lietuvos Rytas iskoristio prednost domaćeg terena i poveo s 2-1. Domaći košarkaši su nakon prvog poluvremena imali 19 koševa razlike, 47:28, ali su na kraju slavili rezultatski tijesnu pobjedu.

U domaćem sastavu je najefikasniji bio Martinas Gecevičius sa 28 koševa (trice 5-7), dok je bosansko-hercegovački krilni centar Kenan Bajramović u 18 minuta igre postigao 7 koševa. Kod gostiju iz Kaunasa su najbolji bili Klimavičius s 23 i Brown s 21 košem.

Splićanin Mario Delaš odigrao je za Žalgiris 24 minute i postigao 8 poena uz šut 2-3 za dva poena, 0-1 za tricu i 4-4 iz slobodnih bacanja. Imao je tri skoka i jednu asistenciju, te dvije izgubljene lopte.

Lietuvos Rytas je, inače, prošle sezone slavio u finalnoj seriji protiv Žalgirisa s 4-1 u finalnoj seriji. Radi se o jedina dva prvaka LKL lige, koja je formirana 1993. godine. Žalgiris je osvojio 12, a Lietuvos Rytas četiri naslova.

Finalna serija igra se na četiri pobjede, a sljedeći susret je na rasporedu 13. svibnja u Kaunasu.

 

LKL doigravanje, finale:

Lietuvos Rytas - Žalgiris 83:81

Lietuvos Rytas vodi 2-1 u seriji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije