Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIJEPA KLIZAČICA

Lana Petranović: Kažu mi da sam 'seksi', ali to shvaćam kao kompliment

26.01.2019.
u 09:24

- Antonio je stariji od mene šest godina. Nismo u ljubavnoj vezi, kako neki misle, samo smo jako dobri prijatelji.

Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru napravili su nešto što ni sami nisu sanjali. Barem ne ove godine. Osvojili su osmo mjesto na Europskom klizačkom prvenstvu u konkurenciji sportskih parova.

- Kližemo zajedno tri godine. Ustvari, dvije i pol godine, jer sam šest mjeseci bila ozlijeđena. Da nije bilo te ozljede sigurno bi plasman na ovom EP-u bio bolji. Znate, šest mjeseci je jako puno. Dok su se ostali žestoko pripremali, ja sam obilazila bolnice i išla na terapije te ponovno učila hodati - priča Lana.

Jedva čekamo Graz

Na prošlom Europskom prvenstvu osvojili ste 12. mjesto, sada osmo...

- Na sljedećem EP-u osvojit ćemo najmanje četvrto mjesto. Svake godine idemo za četiri mjesta više. To znači da ćemo uskoro kandidirati za medalju. Nije to nerealno. Francuski par koji je bio prvi zajedno trenira devet godina. I nakon devet godina dočekao je zlatnu medalju - ističe Lana.

Bili bi jedno mjesto i bolje plasirani da nije bilo po jednog pada u kratkom i jednog u dugom programu.

- Dogodilo se. Ništa strašno. Glavni nam je cilj bio da kližemo najbolje što trenutačno možemo. U odnosu na prošlu sezonu, poboljšali smo elemente, izvedbu i umjetnički dojam i suci su to prepoznali - rekla je 19-godišnja Lana.

Svojih navijača, među 18.000 gledatelja u Minsku, nije imala.

- Minsk je daleko i put je skup. Ali, zato očekujem puno navijača na sljedećem Europskom prvenstvu koje će se održati u Grazu - istaknula je Lana, koja je malo produljila boravak u Bjelorusiji.

- Kad sve završi, ostat ćemo na svečanoj večeri. To je tradicija koja se ne propušta.

Možda nastupite na reviji pobjednika?

- Nažalost, nećemo. Na reviji nastupaju samo osvajači medalja. No, za svaki slučaj ponijela sam kostim za reviju. Bolje da ga imam nego da ga nemam. Nadam se da ću ga jednog dana i obući - rekla je Lana.

Iz Minska se vraća u Zagreb, no neće se dugo zadržati u Hrvatskoj.

- Čim dobijem vizu za Rusiju, odlazimo na pripreme u Moskvu jer će uskoro i Svjetsko prvenstvo u Japanu. Još se nikad nismo plasirali u finale SP-a, među 24 najbolja sportska para, pa nam je to ove godine cilj – napominje Lana.

Što ćete raditi između Zagreba i Moskve?

- Učiti za fakultet, trenirati, družiti se s prijateljima... Studiram online i za pet godina nadam se da ću steći zvanje magistra ekonomije i menadžmenta.

Mnogi se pitaju kako to da je vaš sportski partner Rus, a ima portugalsko prezime?

- Tata mu je Portugalac, a mama Ruskinja. Ako ništa drugo, barem smo jedan od atraktivnijih parova. Antonio je stariji od mene šest godina. Nismo u ljubavnoj vezi, kako neki misle, samo smo jako dobri prijatelji. Ne treba miješati posao i zadovoljstvo. Uz takav tempo, nemam vremena za ljubav, barem ne trenutačno.

Srpski mediji proglasili su vas “seksi Hrvaticom zbog koje će mnogi zavoljeti klizanje”.

- Ne bih to komentirala, ali to “seksi” shvaćam više kao kompliment - istaknula je Lana.

Roditelji kao taksisti

Lana se klizanjem počela baviti zahvaljujući časnim sestrama. Naime, temelje njezine ljubavi prema klizanju usadile su joj još u vrtiću časne sestre dominikanke. I dok su se druga djeca igrala, Lana je naporno trenirala i nerijetko na treninge dolazila sat vremena ranije i isto toliko dulje ostajala. Koliko su samo puta uskakali baka i djed, koji su ponekad i bolesni stajali na hladnoći, pa i roditelji koji su bili “taksisti” u ranim jutarnjim satima. Da bi Lana danas bila tu gdje jest, tata Krešimir ostavio je posao i prodao auto ne bi li ona živjela svoje snove.

- Bez obzira na to što sam postala juniorska prvakinja Hrvatske, pojedinačnu karijeru sam zapostavila jer sam oduvijek željela nastupati u paru. Prvo sam se otisnula u Kanadu, pa onda u SAD gdje sam za partnera našla Michaela Luecka. Kada sam dobila ponudu iz Rusije, nisam puno razmišljala. Objasnila sam Michaelu da želim napredovati. Nije mu bilo lako, ali me je razumio. I danas smo ostali dobri prijatelji – rekla je Lana i dodala:

- Kad sam došla u Rusiju, dodijelili su mi trojicu klizača da se okušam. Antonio mi je odmah upao u oči i već nakon nekoliko zajedničkih treninga shvatila sam da sam dobro izabrala, ali shvatio je to i on - zaključila je mlada hrvatska klizačica.

>> Pogledajte i tko su najbolje plaćeni hrvatski sportaši

Komentara 2

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
14:15 26.01.2019.

I čitav članak samo da istaknete " srpski " mogli ste odmah !

Avatar rubinet
rubinet
11:28 26.01.2019.

studira online?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije