Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Ostrava

Kudermetova izbacila Donnu Vekić

Donna Vekić
Reuters/Pixsell
20.10.2020.
u 16:02

U srijedu će meč prvoga kola igrati druga hrvatska predstavnica i peta nositeljica Ostrava Opena Petra Martić

Hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA - 31.) nije se uspjela plasirati u drugo kolo WTA turnira u češkoj Ostravi nagradnog fonda u iznosu od 593.600 američkih dolara. Nadigrala ju je Ruskinja Veronika Kudermetova (WTA - 47.) sa 6:2, 6:4 nakon 73 minute igre.

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i prva pobjeda ruske 23-godišnje ruske tenisačice koju je Vekić prethodno oba puta pobijedila na turniru Sankt Peterburgu (2017. i 2019.).

Kudermetova je u prvom setu bila značajno bolja i dvaput oduzela servis Osječanki, u trećem i petom gemu, te lakoćom osvojila prvu dionicu.

Ruskinja je prva došla do breaka i u drugom setu te ga potvrdila za vodstvo 4:2. Tračak nade za Vekić pojavio se u osmom gemu, u kojem je s nekoliko dobrih udaraca uspjela doći do breaka i izjednačiti na 4:4. Međutim, već u sljedećem gemu je ponovno izgubila servis.

Imala je Donna priliku produžiti dvoboj, jer se u desetom gemu izborila za tri povezane prilike za break, ali je Kudermetova nizom od pet osvojenih poena završila dvoboj i ostvarila plasman u drugo kolo u kojem će za suparnicu imati drugu nositeljicu Čehinju Karolinu Pliškovu.

U srijedu će meč prvoga kola igrati druga hrvatska predstavnica i peta nositeljica Ostrava Opena Petra Martić (WTA - 18.). Njena suparnica u tom dvoboju bit će Latvijka Jelena Ostapenko (WTA - 44.). Martić u meč ulazi s prednošću 2-0 u međusobnim dvobojima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije