Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER DINAMA

Krznar: Taj poraz od Rapida nije bio ugodan, nećemo ga stavljati pod tepih, ali novi je dan

24.10.2021.
u 14:41

Koliko su se plavi vratili u psihološku normalu, pokazat će današnji susret protiv Istre 1961 u Maksimiru.

Prije reprezentativne stanke sve je bilo divno i krasno u Dinamu, 3:0 pobjeda nad Genkom u gostima u Europskoj ligi pa je deklasiran Hrvatski dragovoljac s 8:0. No nakon te stanke Dinamo je ušao u turbulencije, prvo je gubio s 0:3 na Rujevici, ali uspio je uzeti bod s konačnih 3:3, no kad se mislilo da plavi više ne mogu ponoviti tako loše izdanje kao u prvih 45 rujevičkih minuta, u Beču su ponovno bili loši, izgubili su od Rapida s 1:2.

Vraćamo momčad u život

Sad se ponovno treba vratiti na prvoligaške staze, a to nikad nije baš jednostavno nakon Europe, pogotovu ne kad se igra nakon poraza, pogotovu u psihološkom smislu.

– Napravili smo sve da momčad vratimo u život, da se fokusiramo na sljedeću utakmicu. Od prošlosti se ne živi, ali sigurno da taj poraz od Rapida nije bio ugodan i mi ga nećemo stavljati pod tepih, ali nema vremena za očajavanje. Danas je nova utakmica i novi dan za dokazivanje, a to je u sportu dobro jer se fokus odmah prebacuje na novu utakmicu, slijedi nam prvenstvena utakmica i tu nema kalkulacija za nas. Pobjedom se želimo vratiti i u tom psihološkom smislu – kazao je trener Dinama Damir Krznar.

Koliko su se plavi vratili u psihološku normalu, pokazat će današnji susret protiv Istre 1961 u Maksimiru. Pulska momčad ove sezone gura bolje nego prije, a znala je biti i tvrd suparnik plavima, iako je Dinamo od 30 utakmica u Maksimiru s ovim suparnikom slavio u njih 27 i Istra je samo triput odnijela bod. Dojmljiv susret odigrale su ove dvije momčadi u finalu kupa kada je na kraju Dinamo slavio sa 6:3, a upravo sa 6:3 Istra je u pretposljednjem kolu izgubila od Rijeke.

– Istra ima potencijala kontranapadima ugroziti svakog suparnika i u našem fokusu u pripremi utakmice bila je upravo prevencija njihovih kontranapada. A kad smo mi u fazi napada, želimo da se igra preseli u njihovu zadnju trećinu, pred njihovih 30 metara. Sigurno da bi nam rani pogodak na dobar način otvorio utakmicu. Tako ćemo se postaviti, ali u svakom slučaju treba biti oprezan, paziti na kontranapade, ali i biti agresivan, puno snažniji u duelima negoli smo to bili u prošlim utakmicama – dodao je Krznar.

Osim upitnog psihološkog stanja zacijelo među plavima ima i fizičkog umora od dvije teške utakmice, putovanja u Rijeku i Beč. K tome, vidjelo se da Petković nije mogao igrati protiv Rapida, zna se da nema Ademija...

Ponovno će biti rotacija

– Vjerovali smo da će moći igrati u Beču, da će s tabletama to biti u redu, ali nije mogao izdržati. S njim danas nećemo riskirati, a upitan je i Šutalo, koji je na kraju susreta dobio strašno jak udarac. Svi su ostali na raspolaganju, umorni su, ali umor je dijelom i mentalna kategorija. I sad moramo biti pravi, na muci se poznaju junaci, a ovi dečki to jesu – zaključio je Damir Krznar.

Mogu se očekivati promjene u momčadi, baš zbog tog umora, zbog sljedećih utakmica. Uostalom, sam je Krznar nebrojeno puta rekao da ima 25 izuzetno kvalitetnih igrača i da svi oni nisu slučajno u Dinamu. No isto tako istina je da nisu baš svi dali nekakav veći doprinos na utakmicama. Vrijeme je da oni koji danas dobiju priliku potvrde te Krznarove riječi. Vremena za dokazivanje u Dinamu nemaju baš puno, brzo će zimski prijelazni rok i ne treba čuditi bude li provjetravanja igračkog kadra, odlazaka, makar na posudbe, dijela igrača koji se nisu nametnuli tijekom ove jeseni u Dinamu.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Krešimir Karamazen
Krešimir Karamazen
18:44 24.10.2021.

Čim utakmica Genk - West Ham završi očekivanim rezultatom, a ona se igra ranije od one u Zagrebu, postat će jasno da je za sigurno treće mjesto, a skoro sigurno i drugo mjesto, tri boda, jedna pobjeda u tri utakmice dosta, i to ona sa Genkom u pretposljednjem kolu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije