Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Socca mali nogomet

Kostarika nam je mala nepoznanica, o Siriji ništa ne znamo

01.06.2023.
u 15:34

Hrvatska je na nedavnom EuroCupu u Moldaviji ostvarila odličan rezultat, drugo mjesto u elitnom rangu te treće mjesto na sveukupnom natjecanju.

Hrvatski malonogometni reprezentativci spakirali su kofere i danas kreću na Socca svjetsko prvenstvo u malom nogometu koje se od 2. do 11. lipnja održava u njemačkom gradu Essenu.

Na prvenstvu nastupaju 44 reprezentacije, a Hrvatska se voljom ždrijeba našla u skupini B zajedno s Kostarikom, Meksikom i Sirijom koja je ušla kao zamjena za Bahrein koji zbog problema s vizama neće nastupiti u Njemačkoj.

 - Svi smo spremni, uzbuđeni i jedva čekamo početak prvenstva.

Okosnicu reprezentacije čine igrači koji su sudjelovali na nedavnom EuroCupu u Moldaviji, a njima smo priključili još nekoliko novih igrača koje smo imali priliku isprobati na prijateljskim utakmicama - rekao je izbornik Ostrman koji je prokomentirao i skupinu u kojoj se našla Hrvatska:

- Dosta izazovna skupina. Meksiko je odlična i fanatična ekipa te fizički dosta spremna.

Imali smo ih priliku gledati na zadnjim prvenstvima gdje su ostvarivali odlične rezultate te nas s njima očekuje zahtjevna utakmica za koju ćemo se morati dobro pripremiti.

Kostarika nam je mala nepoznanica, ali svakako ćemo morati biti dosta oprezni, pogotovo jer s njima igramo prvu utakmicu.

Olakotna okolnost je što s reprezentacijom Sirije igramo zadnju utakmicu u skupini pa ćemo ih imati vremena proanalizirati jer o njima ne znamo apsolutno ništa – priča Ostrman. 

 Hrvatska je na nedavnom EuroCupu u Moldaviji ostvarila odličan rezultat, drugo mjesto u elitnom rangu te treće mjesto na sveukupnom natjecanju.

Hrvatski vratar Nikola Beljan proglašen je i najboljim vratarom turnira, a takav plasman, dodaje izbornik, samo im je dodatan motiv za ostvarivanje što boljeg rezultata u Essenu. 

- Tamo smo pokazali da se možemo nositi s najboljim reprezentacijama. Igrali smo dva puta izjednačenu utakmicu s viceprvacima svijeta, Kazahstanom, a to nam je samo potvrda da smo dobri i da možemo parirati s najboljim reprezentacijama.

Nadamo se da ćemo na ovom prvenstvu ponoviti sličan uspjeh - zaključio je Ostrman. 

Hrvatska prvu utakmicu igra u subotu, 3. lipnja s Kostarikom (15 sati), potom slijede susreti protiv Meksika (5. lipnja u 21 sati) i Srijom (6. lipanj u 17 sati).

Sve naše utakmice naše, ali i ostalih reprezentacija moći će se pratiti u izravnom prijenosu na programima Sport Kluba ili Nova Sporta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije