Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kad nitko neće

Kompany je gol izvan 16-erca zabio nakon čak 12 godina!

Vincent Kompany
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
08.05.2019.
u 23:23

Ako za City sve prođe glatko protiv Brightona u posljednjem kolu, repriza bombe kapetana Manchester Cityja vrtjet će se još godinama unaprijed jer su se građani tim pogotkom zadržali na prvom mjestu Premiershipa u mrtvoj utrci za naslov prvaka protiv Liverpoola pred završnicu nadolazeće nedjelje

Pogodak u nogometu najlakše može biti zapamćen na dva načina – ako se radi o vizualno lijepom ili atraktivnom pogotku ili ako se radi o nekom izrazito važnom. Eurogol Vincenta Kompanyja za pobjedu 1:0 protiv Leicestera dobiva kvačicu u obje kategorije.

Nije zapucao šest godina

Ako za City sve prođe glatko protiv Brightona u posljednjem kolu, repriza bombe kapetana Manchester Cityja vrtjet će se još godinama unaprijed jer su se građani tim pogotkom zadržali na prvom mjestu Premiershipa u mrtvoj utrci za naslov prvaka protiv Liverpoola pred završnicu nadolazeće nedjelje.

Dok su svi igrači Guardioline momčadi pucali od nervoze pred vratima lisica, stvar je u svoje ruke preuzeo kapetan, najmirniji i najiskusniji čovjek na terenu. Uzeo je loptu na 40 metara, poveo je nekoliko koraka i onda nečuvan s 30-ak metara opalio iz pune snage. Lopta je dobila vanjski efej te počistila paučinu na vratima Kaspera Schmeichela.

Međutim, nije ovo prvi put da Kompany usmjerava utrku za naslov prvaka u jednoj od ključnih utakmica. Prije sedam godina City je za naslov vodio utrku s Unitedom, a Belgijac je glavom nakon prekida poentirao dva kola prije kraja za konačnih 1:0 u međusobnom omjeru, čime je City zasjeo na vrh tablice, a do kraja prvenstva tu su prednost uspjeli obraniti u jednoj od najdramatičnijih utakmica u povijesti nogometa, kad je Sergio Aguero u 95. minuti poentirao za 3:2 i osvajanje naslova.

Bez obzira na važnost tog pogotka, ovaj iz daljine više će se brojiti jer su zaista rijetki stoperi koji su poznati po kvalitetnim udarcima iz daljine, a Kompany definitivno nije jedan od tih. Posljednji udarac izvan kaznenog prostora uputio je 2013., a posljednji gol izvan kaznenog prostora je zabio još 2007. kao igrač HSV-a, dok je još znao nastupiti u veznom redu.

Ne, Vinnie, samo ne to...

Upravo zbog toga su Kompanyjevi kolege iz kluba očajavali kad su vidjeli da je Belgijac odlučio potegnuti iz daljine.

– U sebi sam mislio “nemoj pucati”, ali on je bio pametan. Nije pratio moje misli i zabio je – rekao je nakon utakmice Pep Guardiola, no nije bio jedini jer su mu čak i igrači na terenu dovikivali da ne puca.

– Ne, Vinnie, samo nemoj to raditi... – prenosi svoje riječi s terena Raheem Sterling.

Međutim, Kompany je svaku sumnju opravdao u ključnom trenutku. Nakon pogotka nitko mu neće prigovoriti, no 33-godišnjak smatra da mu se ni nakon promašaja ne bi moglo prigovoriti.

– Čuo sam suigrače kako mi govore da ne pucam. Pa nisam došao ovako daleko u karijeri da bi mi mladi igrači govorili kad ću pucati! Već 15 godina govorim da mogu zabiti jedan ovakav pogodak – izjavio je Kompany, jedini današnji igrač Cityja koji je u klub stigao prije ere arapskih milijuna.

Za City je ostalo samo sve potvrditi na gostovanju kod Brightona, a Guardiola se nada da im ofenzivna pomoć kapetana ovog puta neće biti potrebna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije