Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRTOGLAVA BROJKA

Koliko biste ponudili: Prodaje se pobjednička formula Michaela Schumachera

Schumacher F1 Ferrari preview at Sotheby's in Geneva
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS
1/3
04.11.2022.
u 18:20

Sedmerostruki svjetski prvak prije devet je godina doživio tešku ozljedu, od koje se još uvijek oporavlja.

Ferrari s kojim je Michael Schumacher ostvario pet pobjeda u utrkama tijekom sezone Formule 1 2003. godine, kada je osvojio naslov svjetskog prvaka, bit će na aukciji sljedećeg tjedna u Ženevi, objavila je u petak aukcijska kuća Sotheby's.

Crveni Ferrari "Chassis 229" s kojim se Schumacher devet puta utrkivao mogao bi postići cijenu do 9,4 milijuna dolara, tvrde prodavači.

- Poseban je jer je ovaj automobil jedan od samo četiri automobila s više od četiri pobjede u povijesti Ferrarija, a posebno s jednim od najvještijih vozača svoje generacije, Michaelom Schumacherom - rekao je Vincent Luzuy, izvršni pomoćnik direktor prodaje RM Sotheby's.

The Ferrari F2003 GA chassis number 229 with which Formula One F1 driver Michael Schumacher won his sixth World Championship title is seen during a preview at Sotheby's before the auction sale where it is estimated to fetch between 7,500,000 and 9,500,000 CHF, in Geneva, Switzerland, November 4, 2022. REUTERS/Denis Balibouse Photo: DENIS BALIBOUSE/REUTERS
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS

Rekao je da su ciljno tržište kupci trkaćih automobila, budući da je automobil "spreman za stazu", kao i kolekcionari umjetnina.

Njemački vozač u prosincu 2013. doživio je tešku ozljedu mozga na skijanju, od koje se dan-danas oporavlja. 

>> VIDEO: Izjava izbornika Hrvoja Horvata na okupljanju rukometne reprezentacije uoči kvalifikacija za EP 2024.

Komentara 1

PA
Patrcevic
19:32 04.11.2022.

22000 Eura

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije