Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pierre Gasly

Formula 1 prvi put u povijesti izbacuje vozača zbog previše kaznenih bodova?

Mexico City Grand Prix
HENRY ROMERO/REUTERS
31.10.2022.
u 19:05

Gasly će se morati držati podalje od problema do svibnja -- duboko u sljedećoj sezoni -- nakon što je na nedjeljnoj Velikoj nagradi Meksika ostavila vozača AlphaTaurija udaljenog samo dva kaznena boda od zabrane i izgona iz Formule 1.

Francuz Pierre Gasly mogao bi postati prvi vozač u Formuli 1 koji bi bio izbačen zbog previše kaznenih bodova, tvrdi Reuters.

Gasly će se morati držati podalje od problema do svibnja -- duboko u sljedećoj sezoni -- nakon što je na nedjeljnoj Velikoj nagradi Meksika ostavila vozača AlphaTaurija udaljenog samo dva kaznena boda od zabrane i izgona iz Formule 1.

Francuz, koji se krajem godine pridružuje Alpineu u vlasništvu Renaulta kao zamjena za Fernanda Alonsa, sada ima 10 kaznenih bodova na svojoj licenci, a 12 bodova u razdoblju od 12 mjeseci pokreće automatsku suspenziju.

U nedjelju je dobio kaznu od pet sekundi i kazneni bod na svojoj licenci jer je napustio stazu i stekao prednost, izbacivši pritom Lancea Strolla. Gasly, koji je završio 11., rekao je da mu nije rečeno da vrati mjesto Strollu i da će razgovarati o tome što učiniti drugačije kako bi izbjegao buduće bodove.

"Ne osjećam se kao da sam bio toliko opasan u posljednjih 12 mjeseci i bila bi šteta dobiti zabranu utrke zbog previše usporavanja iza sigurnosnog automobila i nekoliko prekršaja ograničenja na staz", rekao je novinarima.

Francuz je sugerirao da bi sljedeće godine moglo doći do promjena u pravilima o kaznenim bodovima koje bi ga mogle osloboditi.

Gasly je dobio kaznene bodove u Španjolskoj (2), Austriji (3), Japanu (2), Sjedinjenim Državama (2) i Meksiku (1) , od toga četiri za sudare, dva za prebrzu vožnju pod crvenom zastavom i dva jer je bio više od 10 duljina bolida iza sigurnosnog automobila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije