Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U JAPANSKOM KAMPU Večernjakovi reporteri u bonnskom Hiltonu s vratarom Yoshikatsuom Kawaguchijem

Kawaguchi: Zico je neiskusan

sp-15-05-txt.jpg
import
15.06.2006.
u 18:50

U taboru japanske nogometne reprezentacije, hotelu "Hilton" u Bonnu, ekipa Večernjeg lista imala je jučer poseban tretman. Dobrodošlicu nam je poželio vratar Zicovih "samuraja" Yoshikatsu Kawaguchi, koji se silno razveselio susretu s nekadašnjim suigračem iz Portsmoutha Robertom Prosinečkim. Kada smo mu najavili da Robert u 13 sati dolazi u "Hilton", nije mogao vjerovati...

- Zar je zaista tu, pa što tu radi? - pitao je iznenađeni Kawaguchi, a kad je vidio Prosinečkog, srdačno ga je zagrlio. Još od zajedničkih dana u Portsmouthu ostali su veliki prijatelji.

Strah od vrućine
- Lijepo nam je ovdje u Bonnu. Supruga mi je također tu, što mi je neobično važno, a u grad baš ne izlazim. Nemamo baš mnogo slobodnog vremena, a i navijači nas dočekuju, traže autograme, žele se fotografirati, pa smo pod velikim pritiskom - kaže japanski vratar.

Nije lošeg raspoloženja, prebolio je poraz od Australije.
- U prvom poluvremenu igrali smo dobro, u drugom smo izgubili snagu. Bilo je neizdrživo vruće i jednostavno nismo mogli držati visoki ritam. Eto, i nama je počela smetati vrućina.

S Hrvatskom se opet igra u 15 sati.
- Uh, valjda neće biti tako vruće...

A utakmica s Hrvatskom bit će velika. Obje reprezentacije imaju veliki motiv, to će nam vjerojatno biti posljednja šansa za ulazak u osminu finala. Za Japan je branio protiv Hrvatske i 1998. kada je Prosinečki igrao za Hrvatsku.

- Tada ste imali bolju reprezentaciju, bolje individualce. Ali i ovo što sam sada vidio u utakmici s Brazilom, impresioniralo me. Igrali ste izvanredno, bili ste ravnopravni Brazilcima, što može samo velika momčad. Imate sjajnu organizaciju i momčadski duh. Vidio sam kako igrači bodre jedni druge, kako su se žestoko borili za svaku loptu. Svaka im čast!

Hrvatska je u susretu s Japanom favorit?
- Hrvatsku cijenimo, ali imamo povjerenje u sebe i ne bojimo je se. Svjesni smo koliko nam ta utakmica znači i sigurno ćemo dobro igrati. Najviše se, zapravo, bojim vrućine...

Nezasluženi poraz
Razgovaramo o japanskoj reprezentaciji, Prosinečki hvali desnog bočnog igrača Komana, koji je Australcima radio velike probleme. - Dobar je, vrlo nadaren, ali protiv Hrvatske neće igrati. U sastav se vraća Kaji, još bolji od Komana.

Kawaguchi je bio tragičar utakmice s Australijom; imao je nekoliko briljantnih intervencija, a onda je pogriješio pri izjednačujućem pogotku Australije. - Bio sam nesretan, teško mi je pao taj poraz, iako ga nismo zaslužili. Pri kraju utakmice bio je čisti jedanaesterac za nas.

Kakvo je Zicovo raspoloženje?
- Nije loše jer imamo još šansi za osminu finala. Zico je dobar trener, maštovit, zna sve o nogometu. Ali, nema iskustva, a to je na takvim natjecanjima iznimno važno.

Kawaguchiju je to treći SP, a tek mu je 30.
- Nadam se da mi SP u Njemačkoj neće biti i posljednji. Volio bih s reprezentacijom u Južnu Afriku 2010. i onda ću reći zbogom.


Zico mijenja momčad za ogled s Hrvatskom

Nakon poraza od Australije, japanski izbornik Zico najavio je promjene u momčadi za utakmicu s Hrvatskom. Tako će u veznom redu umjesto do sada standardnom Fukunishiju, priliku dati Ogasawari, koji će igrati na desnoj strani. Nakata i Nakamura bit će zadnji vezni igrači, a kao polušpica igrat će Tamada. Svi ostali igrat će u standardnoj formaciji. Zico je za pobjedu nad Hrvatskom ponudio jednostavan model. - Cilj nam je postići pogodak u ranom dijelu utakmice i ne ponoviti taktičke pogreške kojima smo bili skloni u posljednja dva susreta - istaknuo je Zico. (žj)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije