Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Remi Evertona

Kalinić zabio i asistirao, Kovač odveo Eintracht do pobjede

Niko Kovač Eintracht
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
06.08.2017.
u 19:30

Niko Kovač je odveo svoj Eintracht do pobijede protiv FSV Frankfurta u gradskom 'derbiju' u prijateljskoj utakmici. Kovačevi izabranici su slavili s 5:2.

Kao i svakog vikenda, diljem cijele Europe su na rasporedu prijateljske utakmice prije nego što u potpunosti započne nova klupska sezona. Od hrvatskih predstavnika prvi se istaknuo Nikola Kalinić koji je u pobjedi Fiorentine od 2:0 nad Wolfsburgom zabio prvi, a namjestio drugi pogodak Chiesu. Hrvatski napadač je igrao do 60. minute, dok je također Ante Rebić nastupio nakon što je u igru ušao u 62. minuti. 

Mijo Caktaš je u pobijedi (2:1) Rubin Kazana u gostima protiv CSKA Moskve asistirao za prvi gol Jonathasu u drugoj minuti. Isti igrač pogodio je osam minute kasnije za udvostručenje vodstva. Rezultat je smanjio u 13. minuti Shchennikov, a Caktaš je igrao do 62. minute.U njemačkoj drugoj ligi, kao i u prvom kolu prošlog vikenda, na klupi je cijeli susret ostao Davor Lovren u pobijedi njegove Fortune (2:0) nad  Erzgebirgeom .

Belgijski Gent ponovno je izgubio, a niti na klupi nisu bili Lovre Kalinić i Franko Andrijašević . Poraženi su na domaćem terenu od Antwerpa 1:0, dok su u prvom kolu prvenstva izgubili vani 3:2 od St. Truidena. U Francuskoj je pak 15 minuta upisao Mateo Pavlović, a njegov Angers je remizirao 2:2 na otvaranju Ligue 1 protiv Bordeauxa na domaćem terenu.

Rangersi su škotsko prvenstvo otvorili pobjedom (2:1) nad Motherwellom u gostima, ali za njih nije nastupio Niko Kranjčar koji susret propustio zbog ozlijede kuka. Protiv novog prvoligaša Brightona, Atletico Madrid je u gostima pobijedio 3:2, ali za španjolsku momčad nije nastupio Šime Vrsaljko zbog ozlijede. 

Niko Kovač je odveo svoj Eintracht do pobijede protiv FSV Frankfurta u gradskom 'derbiju' u prijateljskoj utakmici. Kovačevi izabranici su slavili s 5:2. Nije se kao bivši izbornik hrvatske reprezentacije proslavio Josip Brekalo koji je igrao do 67. minute u porazu Stuttgarta na domaćem terenu od Betisa . Imao je nekoliko prilika, a najbliže je došao pogotku kada je pogodio stativu. 

Protivnik Hajduka u play-offu Europske lige, Everton, remizirao je na svojem Goodison Parku sa Sevillom 2:2. Već su izabranici Ronalda Koemana poveli u prvoj minuti preko Sandra Ramireza i čuvali do vodstvo do 58. minute kada je uslijedio 'uragan' Evera Banege . Argentinac je tada pogodio za izjednačenja, pa tri minute kasnije doveo španjolski sastav i u vodstvo. Konačan rezultat postavio je Kevin Mirallas u 81. minuti preko jedanaesterca. 

Protivnik Osijeka, Austrija Beč, je također remizirala. U trećem kolu Bundeslige odigrali su 2:2 protiv Rapida u bečkom derbiju. Gubili su 2:0 sve do 72. minute, ali onda su Prokop i Holzhauser pogodili za goste. Piše Goal.com

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije