Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIJA Mark Schwarzer osigurao mjesto na vratima

Kalac može zaboraviti jedinicu

sp_kalac_tx.jpg
import
05.06.2006.
u 19:01

Euforija među Australcima dosegnula je vrhunac, njihov ponos, nacionalna nogometna momčad, ne sjeća se kad je zadnji put pobijeđena (mi podsjećamo: u studenome 2005. od Urugvaja 0:1) i u Njemačku dolazi kao moguće iznenađenje turnira. 

Australci su i u susretu s Nizozemskom pokazali zrelost kakva ne karakterizira reprezentacije koje 32 godine nisu bile na SP-u. No, ima izbornika koji je s dvije različite selekcije bio u polufinalu (Nizozemska 1998., Južna Koreja 2002.), a taj Guus Hiddink i danas je u vrhunskoj formi. Australci su od jučer smješteni u svojoj njemačkoj bazi Ohringenu nedaleko od Stuttgarta i u potpunom miru i izolaciji čekaju srijedu i posljednji pripremni sraz, utakmicu s Lihtenštajnom u Ulmu. Hiddink je namjerno ciljao slabijeg suparnika kako bi momčad još podigla samopouzdanje. Ako je to uopće potrebno nakon velikih 1:1 u Rotterdamu... 

Mark Schwarzer, vratar njemačkog podrijetla, tvrdi da boljeg poticaja nema.  
- Mi smo spremni, SP može početi! - kazao je junak bitke s Oranjem, čovjek sa stotinu ruku.  
O vlastitoj formi nema nimalo dvojbi...  
- Volim kad imam mnogo posla i kada mogu pokazati koliko vrijedim. Nadam se da je sada jasno da sam prvi vratar reprezentacije.

To nije samo poruka Guusu Hiddinku nego i Željku Kalcu, koji je pretendirao na reprezentativnu jedinicu. Vratar Milana, pa makar i pričuvni, ima na to pravo. 

No, kad je Schwarzer u pitanju, valja nagraditi i zasluge. Jer, upravo su njegove briljantne obrane jedanaesteraca Urugvajcima donijele Australcima nastup na SP-u. Pa čak i ako u dresu Middlesbrougha nije uvijek bio čudesan (sjetite se finala Kupa Uefe sa Sevillom), u reprezentaciji je ipak nedodirljiv.


Vlak: Neće biti jednostavno

Pokvareni avion spriječio je Marijana Vlaka da prati Australiju na utakmici s Nizozemskom u Rotterdamu, ali ju je gledao na televiziji, pa će izbornik Kranjčar ipak dobiti iscrpno izvješće. - Ugodno sam iznenađen kako su Australci igrali. Vidi se Hiddinkov rad u njihovoj igri. Vrlo su disciplinirana i ozbiljna momčad koja se strogo pridržava rasporeda. Viduka je ključni igrač, odmah do njega je Bresciano, Cahill se pokazao iznimno tehničkim potkovanim, a treba uzeti u obzir da su Australci igrali bez Kewella, četvrte bitne karike reprezentacije. Bude li nam utakmica s Australijom ključna za ulazak u drugi krug, bit će to vrlo težak susret - kazao je Vlak. (vbr)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije