Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEKA DRUGA VREMENA

Kakav Aalborg! Ovako je izgledalo dok je nogomet 'živio' u Zagrebu

Navijači
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
07.08.2014.
u 15:25

Zdravko Mamić ističe posjet i navijanje protiv Aalborga, ali jako se dobro sjeća kako je to izgledalo nekad...

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da se na stadionu Maksimir u jednoj od najbitnijih utakmica za Dinamo u ovoj sezoni, našlo osam tisuća gledatelja, koji su navijanjem davali podršku igračima. Do toga je došlo...

Sretni su zbog toga i igrači, a radosno o tome informira cijelu javnost i Dinamov tim za odnose s javnošću (doduše, koriste se varanjem pa prikazuju Maksimir kakav nije i zbog toga su fotografiju uklonili). No dok se njima mora oprostiti jer ne znaju, ne sjećaju se ili nisu u mogućnosti govoriti o onome što je nekad bilo na stadionu Maksimir, to se ne može sigurno kazati za Zdravka Mamića.

Nebrojeno je puta isticao svoje prisustvo među najžešćim navijačima Dinama, izražavao ponos zbog prepunog sjevera i suzdržanijeg, ali jednako odanog, prepunog istoka. Vidio je i čuo kako je to izgledalo u posljednjem desetljeću prošlog stoljeća, vidio je kako je to izgledalo u bivšoj državi, a i sam je već bio glavna persona u klubu kad je Dinamo pod vodstvom pokojnog Josipa Kužea gledalo po 20 tisuća gledatelja i protiv Intera, Cibalije ili Međimurja.

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

No treba istaknuti utakmicu s Auxerreom jer je te 2006. bila po važnosti na razini ove posljednje s Aalborgom. Bitna je i jer se nakon mnogo godina vodstvo kluba, zajedno s igračima, odlučilo pohvaliti navijače, kao i njihovu koreografiju.

Ma, ne treba trošiti riječi, pogledajte kako je to nekad izgledalo i sami prosudite imaju li danas u Dinamu razloga sa zadovoljstvom govoriti da su se navijači vratili na stadion kad ih na tako bitnoj utakmici bude osam tisuća. Prosudite kakav se dojam ostavlja kad najbolji i najbogatiji klub u Hrvatskoj i prostoru bivše Jugoslavije ističe onako slabu posjetu kao nešto pozitivno. Prosudite i bi li pred 25 tisuća navijača i navijanjem kao što je nekad bilo onakav Aalborg pobijedio modre.

>> Mamiću ne smeta poraz: Čestitam navijačima, nogomet se vratio u Zagreb!

>> Da je Jurčić ispao od Aalborga, Mamić bi ga odmah smijenio

>> Šok na Maksimiru! Dinamo izgubio 0:2 od Aalborga i ispao iz LP-a!

Komentara 66

OD
otac_domovine
15:42 07.08.2014.

Zdravko Mamić mora da se osjeća kao posjetitelj javne kuće nakon "obavljenog" posla. Tijelo je dobio, ali ostaje praznina jer tu duše nema.

OD
otac_domovine
15:45 07.08.2014.

Zdravko znače li ti išta stihovi: Mislio sam sreću kupit novcem, sredio sam stvar sa njenim ocem!

Avatar mohito
mohito
16:03 07.08.2014.

kolko got me ko navijaca pogodil onaj jucerasnji jad i kolko got sam zalostan sta se klub lose vodi, s krivim covjekom na klupi i krivim covjekom na celu koji nema ni znanja ni sposobnosti napraviti korak naprijed prema europi (dal zbog privatnih interesa ili nesposobnosti ) nego klub s njim stagnira, tolko mi se jednako gade i ovi lesinari koji su jedva docekali neki neuspjeh da mogu zaplesat na dinamovom grobu - samo dinamo jos nije mrtav, jucer je doslo 8 tisuca ljudi i da je dinamo prosal, na iducoj bi tekmi bilo bar 15-20 i ta bi brojka rasla ako bi se uspjesi nastavljali…sta se navijaca tice, dinamo nije izgubil naklonost i podrsku, cak niti zbog mrznje prema mamicu, ovi gore sa slike vec odavno ne postoje, problem su rezultati i stagnacija, lose odluke (mladji mamic na klupi) koje u konacnici daju rezultate koji ne zadovoljavaju ambicije i zelje navijaca - nikog vise ne zanima hnl, niti eupska liga, pogotovo nakon sta se u klub utuce tolka lova, naravno da su ocekivanja puno veca - mamici su dali dreku pljusku onog trenutka kad su odlucili da im ne treba trener neg ce to mladji buraz sve vodit - a on je upropastil je jos jednu sezonu - ali ovi koji se zbog toga sad nasladjuju i pisu ovakve pljuvacine su obicni lesinari i to nije novinarstvo….

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije