Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUPP Heynckes

Kad bih sada razmišljao o Bayernu, onda bih i ja bio krivi izbor

'Bayer Leverkusen's coach Jupp Heynckes reacts during their German Bundesliga soccer match against Bayern Munich in Leverkusen November 20, 2010. Bayer Leverkusen coach Jupp Heynckes will leave at t
Reuters/Pixsell
16.04.2011.
u 21:06

Trener Bayera može svom budućem klubu odnijeti Ligu prvaka, a najavljuje trijumf koji apotekari čekaju 22 godine.

Uoči derbija 30. kola Bundeslige između Bayerna i Bayera, sve uči javnosti uprte su u 65-godišnjeg trenera apotekara Juppa Heynckesa koji je, piše se, u neugodnom položaju. Heynckes će za samo tri mjeseca treći put u karijeri sjesti na klupu najtrofejnijeg njemačkog kluba koji u završnici sezone spašava glavu.

Poraz od Bayera udaljio bi Bavarce od trećeg mjesta koje donosi kvalifikacije u Ligu prvaka, pa bi Heynckes sljedeće sezone bio osuđen na Europsku ligu koju u Münchenu smatraju provincijskim natjecanjem. Na sve komentare i sumnje iskusni strateg izvukao je briljantan odgovor.

- Kad bih ja sada razmišljao o Bayernu i tome što će moj budući klub igrati sljedeće sezone, a ne o svojoj momčadi, bio bi to najbolji dokaz da su u Münchenu izabrali pogrešnog trenera - rekao je Heynckes i nastavio dalje u stilu kao da će i sljedeće sezone voditi Bayer:

- Pobijedimo li, više nam nitko ne može odnijeti drugo mjesto i Ligu prvaka. Dovoljno smo jaki i samouvjereni da možemo izjaviti: idemo po trijumf!

Bayer to u gostima kod Bayerna nije doživio 22 godine.

Još jedan bivši bayernovac s posebnim motivom dolazi na Allianz Arenu - Michael Ballack (34) osvojio je tri dvostruke krune zaredom s Bavarcima kojima nije palo napamet udomiti ga kad ga se Chelsea odrekao.

Bayernu će to biti prva utakmica nakon ere Van Gaal, a njegov privremeni nasljednik i sunarodnjak Andries Jonker muku muči sa sastavom - Robben je u Nürnbergu dobio crveni karton, Badstuber je skupio pet žutih, Van Buyten je ozlijeđen.

Jonkerov prvi vatrogasni potez bio je kad je na vrata vratio veterana Butta.

- Ne sumnjam da je Kraft talentiran vratar, ali nemam ga kad učiti.

Nagađa se i da bi Jonker mogao na lijevi bok umjesto Pranjića postaviti Contenta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije