Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILI POLJIČAK

Junior iz Splita u Zagrebu se pokazao svijetu i napravio skok od čak 814 mjesta!

Mili Poljičak
13.05.2022.
u 08:50

U poretku igrača do 18 godina mladi je Splićanin već treći na svijetu. Njegov sugrađanin Dino Prižmić je šesti, tako da se i iz toga vidi da se o budućnosti hrvatskog tenisa ne treba brinuti.

Mili Poljičak, 17-godišnji tenisač iz Splita, dodatno je na Zagreb Openu podebljao najbolji rezultat karijere. On je na tom ATP Challengeru, koji se za nagradni fond od 45.730 eura igra na zemljanim terenima TC Maksimira na Ravnicama, jučer ušao u polufinale nakon što je sa 6:4, 6:1 nadjačao 13 godina starijeg suparnika Mirzu Bašića iz BiH, 226. tenisača svijeta.

A Mili je prije Zagreba bio 1472. na ATP listi, ali ulaskom u polufinale na Ravnicama osigurao je uistinu fantastičan skok od čak 814 mjesta i dolazak na 658. poziciju. U poretku igrača do 18 godina mladi je Splićanin već treći na svijetu. Njegov sugrađanin Dino Prižmić je šesti, tako da se i iz toga vidi da se o budućnosti hrvatskog tenisa ne treba brinuti.

Na istom je turniru Duje Ajduković poražen od Filipa Mišolića, Hrvata s austrijskom putovnicom, sa 5:7, 2:6, dok je od Nine Serdarušića bolji bio 20-godišnji Španjolac Carlos Gimeno Valero sa 6:0, 6:4.

Naši su tenisači doznali raspored igranja na turniru završnice ovogodišnjeg Davisova kupa u Bologni, koji će se održati od 13. do 18. rujna. Prvi suparnik bit će nam domaćin Italija 14. rujna, a potom slijede okršaji sa Švedskom dan poslije te s Argentinom 17. rujna. Osim u Bologni, turniri završnice igraju se u Valenciji (Španjolska, Kanada, Srbija, Južna Koreja), Hamburgu (Njemačka, Francuska, Belgija, Australija) i Glasgowu (Velika Britanija, SAD, Kazahstan, Nizozemska). Dalje idu po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine.

Komentara 1

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
20:28 13.05.2022.

nekoliko kg manje bi jako pomoglo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije