Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB U RIMU

Jugaši u "skupini smrti", s Pro Reccom i Olympiakosom

Mladost i KPK susreli se u 1. kolu Prvenstva Hrvatske
Marin Tironi/PIXSELL
19.10.2020.
u 16:10

U istu će skupinu i Mladost ili Jadran, ako će jedan od ta dva naša kluba proći kvalifikacije

Ždrijeb vaterpolske Lige prvaka, kojim su u Rimu rukovodili Gianni Lonzi, prvi čovjek EWPC-a, i Marco Birri, direktor Lena, podario je našem Jugu atraktivnu, ali i prilično tešku skupinu A.  U njoj su čak četiri bivša europska prvaka, uz Jug (2016.), tu su i Pro Recco (2015.), Olympiakos (2018.) i Spandau (posljednji puta 1988.), potom osvajač Kupa kupova iz 2018. Marseille, a jedno mjesto je ostavljeno za kvalifikanta s turnira na Siciliji (od 11. do 15. studenoga) na kojemu će nastupiti i naši klubovi Mladost i Jadran, ali i mađarski Szolnoki, europski prvak iz 2017. godine.

U onoj drugoj, skupini B, su Jadran (HN), Hannover, Barceloneta, Ferencvaros, Dinamo iz Tbilisija i kvalifikant s turnira na kojemu će najveći favorit biti talijanska Brescia.

Zbog teškoća koje je donijela pandemija koronavirusa, prilično je izmijenjen sustav natjecanja. U skupinama se neće igrati uobičajenim ligaškim modelom (jedna utakmica kod kuće, druga u gostima), nego će se organizirati turniri na kojima će se odigrati sve utakmice iz pojedine skupine.

Skupina A će prvi turnir imati u Ostiji (gradiću na Tirenskom moru nedaleko od Rima) i to od 14. do 17. prosinca. Odigrat će se tri kola, a u prvom će se sastati: Jug - Spandau, Pro Recco - Marseille i Olympiakos - kvalifikant. Skupina B će prvi turnir imati u Budimpešti u istom terminu.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije