Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC 247

Jon Jones po 14. put obranio naslov i upisao se u povijest UFC-a

Jon Jones
Foto: Instagram
09.02.2020.
u 09:50

Jonesu je ovo bila 14. pobjeda u borbama za naslov prvaka čime je s prvog mjesta izgurao Georgesa St. Pierrea s kojim je dijelio rekord.

Jon Jones (26-1-1, NC, 20-1-1NC UFC) obranio je naslov UFC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji. 32-godišnji Amerikanac na UFC-u 247 u Houstonu jednoglasnom odlukom sudaca (48-47, 48-47, 49-46) svladao je prethodno neporaženog sunarodnjaka Dominicka Reyesa (12-1, 6-1 UFC), piše Croring.

Jonesu je ovo bila 14. pobjeda u borbama za naslov prvaka čime je s prvog mjesta izgurao Georgesa St. Pierrea s kojim je dijelio rekord.

Jones je izgubio prvu rundu. Reyes je napao agresivno od prvog gonga. Promašuje zadnjim lijevim direktom, ali zato odmah potom pogađa koljenom u tijelo iz klinča. Napada low kickovima, a Jones mijenja gard i pokušava side kickovima u koljeno. Reyes je nakratko udarcem rušio Jonesa nakon što je kontrirao zadnjim direktom na njegov low kick, a zatim pogodio s još nekoliko udaraca. Do kraja runde Jones dva puta prijeti high kickovima koje izazivač blokira.

Jones agresivnije ulazi u drugu i nožnim tehnikama kontrolira borbu dok Reyes nije još jednom dobro kontrirao i natjerao prvaka na povlačenje. Jones je u drugom dijelu runde preuzeo kontrolu, ali je izazivač u zadnjih 20 sekundi pogodio dobrim aperkatom i unutarnjim low kickom.

Reyes treću rundu otvara kombinacijom zadnjeg direkta i koljena u tijelo. Jones pogađa desnim direktom, ali mu Reyes vraća lijevim i još ga jednom prisiljava da mu okrene leđa i potraži novu poziciju. Izazivač potom provlači još jedan precizan zadnji aperkat, Jones ide na rušenje, a Reyes ga udara laktom uz žicu.

Reyes opasnim boksačkim kombinacijama pogađa Jonesa na startu četvrte, a prvak nakon 40 sekundi nakratko uspijeva srušiti protivnika. Reyes dobro hrva i zaustavlja njegove namjere, ali Jones je bolji u preostalom vremenu i rundu zaključuje lijevim krošeom u glavu.

Branitelj naslova ide na rušenje početkom zadnje runde, ali mu Reyes ne dozvoljava da ga zadrži na tlu. Ostatak runde odvija se kick boks meč u kojem Jones ima inicijativu.

Valentina Ševčenko (19-3, 7-3 UFC) treći je put obranila naslov u muha kategoriji svladavši prekidom u trećoj rundi nakon niza udaraca iz crucifixa Katlyn Chookagian (13-3, 6-3 UFC)

Bivši Gloryjev teškaš Junior Tafa (4-1, 1-1 UFC) do prve pobjede u američkoj promociji došao je nokautiravši za dvije minute Juana Adamsa (5-3, 1-3 UFC), kojemu je ovo bio treći uzastopni poraz.

Ključne riječi

Komentara 8

IM
ivica.majic.940
12:56 09.02.2020.

Svi koji su gledali meč, ako imaju i zrna pameti i poštenja ,mogli su viditi da je Jones izgubija . Ali to sudci nisu vidili , zato što imaju kurce u očima.Šalim se nemaju oni kurce u očima,ali imaju mnogo imaju mnogo nemorala ,nepoštenja,nesavjesti i ko zna čega sve ne u svojim sitnim mozgovima. Meč gleda cili svit ,kako o tome nisu promislila trojica mudrijaša.

IM
ivica.majic.940
13:04 09.02.2020.

UFC gledan odavno , ali nikad još nisan vidija ovakvu nepravdu. Jones je 3 runde bija puno lošiji ,a zadnje 2 runde su bili u najmanju ruku podjednaki.

ZI
zimerman
11:26 09.02.2020.

Obožavam Jon Jonesa i ovo je moj naj omiljeni sport ali ovaj put nije bio bolji . Cijelo vrijeme je nešto pokušavao i imao je dovoljno energije a li nije postigao dovoljan efekat. Ova borba bi trebala biti ne riješenaešena ili u korist Reysa .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije