Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U sjajnoj formi

Joe: Potpisujem da na kraju Lige prvaka nećemo biti bez bodova

'15.09.2012., Trg bana Jelacica, Zagreb - Igraci Dinama druzili se s navijacima i prodavali ulaznice za utakmice Lige prvaka. Josip Simunic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL'
'Luka Stanzl/PIXSELL'
16.09.2012.
u 08:22

- Ozljede su me izbacile iz takta, a ja sam igrač kojem trebaju utakmice, preko njih dolazim u formu. Sad se osjećam izvrsno, nadam se da ću ostati zdrav i pomoći Dinamu i reprezentaciji

Dinamov reprezentativni srednji branič, Joe Šimunić (35), igra kao u svojim najboljim danima! U zadnjih je mjesec dana odigrao niz odličnih utakmica, na velika se vrata vratio u reprezentaciju, na njegovim je širokim leđima bio iznesen i veliki teret Dinamova plasmana u Ligu prvaka!

Sad se od Joea očekuje da bude pravi zapovjednik plave obrane i u okršajima s "velikim dečkima", u utakmicama Lige prvaka s Portom, kijevskim Dinamom i Paris Saint Germaineom. No, subotnja uvertira startnoj utakmici Lige prvaka protiv Porta (utorak), nije bila obećavajuća, Osijek je, naime, odnio bod iz Maksimira...

- Nedostajao nam je samo taj gol, stalno smo napadali, teško je bilo probiti njihov bunker. Ali, ne može se uvijek pobijediti, u prvenstvenoj utrci mora biti i praznog hoda. Iako, mi smo Dinamo i morali bismo u svakoj utakmici pobijediti, a dosad smo, u ovih osam odigranih kola, već dva puta remizirali, oba puta doma, s Interom i Osijekom. Nije to dobro, dosta je bilo, više nećemo gubiti prvenstvene bodove, posebno ne kod kuće – kaže Joe Šimunić.

A jesu li vam u subotu i misli letjele prema Portu?

- Naravno da jesu! Liga prvaka je ono za što živimo. Dat ćemo sve od sebe, nadam se u utorak punom stadionu i dobrom rezultatu. U nogometu je sve moguće, borit ćemo se koliko možemo i nadam se velikom iznenađenju.

Ima li ta vaša nada i opipljivi temelj?

- Vjerujem da ima. Međutim, uvijek treba naglasiti da je i sami plasman među najbolje europske klubove veliki uspjeh! Drugi put uzastopno igramo u Ligi prvaka, a Dinamo je u odnosu na druge klubove u eliti, mali klub koji dolazi iz male države! No, nema predaje, znamo da su pred nama teške utakmice, međutim meni je najljepše igrati kad je najteže! Pokušat ćemo nešto napraviti, "uštipnuti" neki bod.

Lani ste zbog ozljede preskočili neke utakmice, a i u onima koje ste odigrali niste briljirali, kao ni cijela momčad. A bili ste dovedeni zbog Lige prvaka! Shvaćate li ovu Ligu prvaka i kao posebni, osobni izazov?

- Da! Imam i dodatni motiv upravo zbog loših lanjskih igara, zbog užasne naivnosti u nekim utakmicama. I jamčim vam da će ove jeseni sve biti drukčije, Dinamo neće nikome biti kanta za napucavanje! Imamo drukčiju taktiku, drukčiju filozofiju igre. Znamo da će nas svi podcijeniti, neka bude tako, neka svi budu uvjereni da su bolji od nas. Ali, u nogometu ne pobjeđuje uvijek bolji. Vidjeli ste, uostalom, i naš okršaj s Osijekom...

Prije nekoliko mjeseci niste bili ni blizu ove forme, stoga niste ni igrali na Euru. Jeste li se ovim zadnjim nastupima približili svojim najboljim igrama u karijeri?

- Ozljede su me izbacile iz takta, u Hoffenheimu sam bio ozlijeđen, pa jesenas u Dinamu... A ja sam igrač kojem trebaju utakmice, samo utakmicama dolazim u formu. Sad se osjećam izvrsno, nadam se da ću ostati zdrav i dati svoj doprinos Dinamu u Ligi prvaka, kao i reprezentaciji u kvalifikacijama za SP. Pun sam samopouzdanja i radim svoj posao što bolje mogu. Moja je zadaća što manje griješiti, znam da nitko nije savršen, ali budemo li svi, i u Dinamu i u reprezentaciji, što manje griješili, bit će dobrih rezultata i radosti za naše navijače – kaže Šimunić.

Nakon utakmice u Mariboru i plasmana u Ligu prvaka, rekli ste da je Dinamo već sad, samim plasmanom u ovo natjecanje, izjednačio lanjski učinak, kad na kontu nije bilo ni boda! Moglo se to i pogrešno shvatiti, no reakcija "s odgovornih adresa" nije bilo...

- Nije bilo ni razloga da se netko naljuti, nisam nikoga želio "ubosti", ni uvrijediti. To je, jednostavno, činjenica. Lani smo nakon šest kola imali "nulu", sad startamo od te nule i siguran sam da nakon šest kola, u konačnom zbroju, neće opet biti nula! Potpisujem to – uvjeren je Šimunić.

Komentara 10

VE
Velikogoričan56
09:39 16.09.2012.

Puno sreće i uspjeha vam želim, igrajte pošteno i nitko neće prigovoriti ako se i izgubi. Na klupi imate daleko boljeg trenera, ma što tko mislio, jedino nedostaje Badelj, ali koga nema bez toga se mora. Ovo je prilika za afirmaciju i kluba i mladih igraća u njemu.

MA
matildica
10:52 16.09.2012.

kakav trener on je limitiran i svoj maksimum je odavno dao sada ga još jedino služi sreća ovi ga trpe još jedino zato što je jeftino zato što je jeftin

OB
-obrisani-
08:25 16.09.2012.

Vidjet ce mo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije