Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROBASKET

Jedan od ponajboljih košarkaša današnjice priključio se Grčkoj

NBA: Playoffs-Milwaukee Bucks at Boston Celtics
Foto: Winslow Townson/REUTERS
1/3
21.07.2022.
u 13:44

Moguće je da će Antetokounmpo zaigrati za Grčku i krajem kolovoza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Giannis Antetokounmpo, ponajbolji košarkaš današnjice, trebao bi odjenuti dres grčke reprezentacije i zaigrati za nju na Europskom prvenstvu koje se održava ove godine od 1. do 18. rujna.

Domaćini EuroBasketa bit će Češka, Gruzija, Italija i Njemačka, a premda dolazak Antetokounmpa nije službeno potvrđen očekuje se kako je sam košarkaš u velikoj mjeri naznačio svoje nakane u idućim mjesecima.

May 15, 2022; Boston, Massachusetts, USA; Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) tries to go between Boston Celtics forward Jayson Tatum (0), guard Payton Pritchard (11) and center Al Horford (42) during the second half of game seven of the second round of the 2022 NBA playoffs at TD Garden. Mandatory Credit: Winslow Townson-USA TODAY Sports Photo: Winslow Townson/REUTERS
Foto: Winslow Townson/REUTERS

Naime, 27-godišnji Antetokounmpo, inače igrač Milwaukee Bucksa, je objavio vlastitu sliku u dresu reprezentacije Grčke te je pored nacionalne zastave napisao - uskoro. U posljednjih osam godina Giannis nosi dres Grčke za koju je ukupno skupio 49 nastupa, a posljednji je nastup upisao na Svjetskom prvenstvu prije tri godine u Kini. S Grčkom još uvijek čeka medalju na velikom natjecanju, a podsjetimo i kako je prije dvije sezone Antetokounmpo bio najbolji igrač finalne NBA serije u kojoj je njegov Milwaukee svladao Phoenix i postao prvak.

Moguće je da će Antetokounmpo zaigrati za Grčku i krajem kolovoza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, protiv Srbije i Belgije, a recimo kako je Grčka na EuroBasketu smještena u skupini C gdje se nalazi i Hrvatska. Suparnici će im još biti Italija, Estonija, Ukrajina i Velika Britanija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije