Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iker Casillas

Jedan od najgorih vratara Porta sada je igrač s najviše pobjeda

Iker Casillas
Foto: UESyndication/PIXSELL
1/8
09.12.2016.
u 11:33

Iker s Portom igra u Ligi prvaka i ruši rekorde. Ove sezone – one pozitivnije

Nekada najbolji vratar svijeta (od 2009. do 2012. godine) po izboru Instituta za nogometnu povijest i statistiku iz Kölna, Iker Casillas posljednje dane u madridskom Realu nije završio slavno, a kada je mrežu “kraljeva” nakon 25 godina zamijenio onom Porta nadao se da će bolje braniti.

No, to u početku nije bilo tako. Štoviše, prije pola godine postao je golman s najgorom statistikom u Portu u posljednjih 15 godina. Porto je tada najprije ispao iz Lige prvaka te nakon toga u prvenstvu Portugala bio treći, a Casillas je tu sezonu završio s 30 primljenih pogodaka u 34 utakmice. No, sada je priča potpuno drukčija. Iker s Portom igra u Ligi prvaka i ruši rekorde. Ove sezone – one pozitivnije.

Nakon što su momci iz Portugala očitali Leicesteru lekciju iz nogometa i pobijedili s 5:0, što je jedan od najvećih poraza u povijesti Lige prvaka, na Dragau je te večeri bivša Realova legenda postigla dva rekorda. U susretu s Leicesterom nije se mogao dokazati jer je momčad s Otoka prema golu uputila samo šest udaraca, ali lopta nijednom nije išla izravno u okvir vrata.

No zato je Casillas izjednačio rekord legende Manchester Uniteda Ryana Giggsa po broju utakmica odigranih u prvom krugu nokaut-faze Lige prvaka.

Porto je pobjedom nad “liscima” ušao u osminu finala, a 35-godišnji vratar tu je fazu natjecanja, u svojih 18 odigranih sezona, izborio 17. put te stao uz bok Giggsu. Osim toga, poznati je Španjolac postao i igrač s najviše pobjeda u Ligi prvaka. Ima ih 97, čime je prestigao Xavija Hernandeza koji je ostao na 96.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije