Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JANA FETT

Savez mi nikad nije pomogao, nemam obvezu igrati Fed kup

Jana Fett
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
15.02.2018.
u 20:24

– Iskreno, ja za Hrvatski teniski savez nikad nisam bila prioritet u mlađim danima. Nisu me smatrali tenisačicom kojoj treba nešto puno pomoći. Tako da ja sad nemam neku obvezu...

Sreli smo je u Yonexovu međunarodnom kampu za juniore na terenima Teniskog kluba Zagi, u šestom paviljonu Zagrebačkog velesajma. Jana Fett (21) odradila je svoj trening, a potom je malo prebacivala lopticu s klincima, posebno s japanskim djevojčicama. 


– Za njih je velika čast da mogu igrati s Janom. Ona je bila finalistica juniorskog Australian Opena i sigurno će napraviti veliku karijeru – kaže nam gospodin Hajime Nihommatsu, jedan od glavnih Yonexovih menadžera.

Jana nas je dočekala s osmijehom, fotografirala se s još mlađom našom nadom, 14-godišnjom Noom Krznarić i spremno pristala na razgovor.
Je li sa zdravljem sada sve u redu? – pitamo.

– Sve je u redu, nadam se da će tako i ostati – odgovorila je Jana koja je posljednji put skrenula pozornost na sebe ispustivši dvije meč-lopte u meču 2. kola Australian Opena protiv kasnije pobjednice turnira Caroline Wozniacki.

Nesuglasice s Prpićem

Dakle, mogla je biti bolja i od šampionke. Kako sad gleda na to?


– Pokušavam biti pozitivna. Imala sam doista meč u rukama, vodila s 5:1 u odlučujućem setu. Ona je poslije osvojila turnir, znači da ja dobro igram i iz toga pokušavam izvući samo pozitivne zaključke. Malo je bilo teško, odmah nakon meča, ali u tenisu se događaju takve stvari – kaže Fett koja je u ovom trenutku 115. na WTA listi, ali ako se gleda taj meč s Wozniacki, onda ona vrijedi puno, puno više.
 Je li zbog tog poraza pukla suradnja s Goranom Prpićem?


– Ne. Istinu govoreći, nesuglasice su među nama počele odavno, tako da smo i prije turnira znali da ćemo možda prestati. Goran je odličan trener i s njim sam uistinu puno napredovala. Ali, eto, svakoj vezi dođe kraj. Treba nastaviti s radom, Dino Marcan moj je novi trener.


Hoće li pomoći i činjenica da ste i generacijski bliži, Marcan je upravo napunio 27 godina?

Dobro joj je s novim trenerom

– Pa, moglo bi pomoći. Zasad se odlično slažemo, radili smo zajedno tjedan dana i treninzi su bili odlični. Dino će sada na mjesec dana sa mnom u Ameriku, pa ćemo vidjeti.

Jana Fett
1/7

Prvi turnir igram u Meksiku, u Acapulcu (od 26. veljače do 3. ožujka – op. a.), potom slijedi Indian Wells, pa Miami. 
U međuvremenu ste u kvalifikacijama Dohe stradali od 19-godišnje Ruskinje Ane Blinkove?


– Ona je jaka, puno jača igračica nego to njezin plasman pokazuje (164. na WTA listi – op. a.). Začudila sam se da ima tako loš renking, a evo sada je dobila i Vesninu. Ona je odlično odigrala, nije mi pružila puno prilika, ali krivica je i na meni, istina je da niti ja nisam bila na najboljoj razini.

Nije vas bilo u Fed kupu, doduše kao ni ostalih naših najboljih tenisačica?


– Iskreno, ja za Hrvatski teniski savez nikad nisam bila prioritet u mlađim danima. Nisu me smatrali tenisačicom kojoj treba nešto puno pomoći. Tako da ja sad nemam neku obvezu... Naravno da bi mi bila čast igrati za Hrvatsku u Fed kupu, ali ako moram birati između turnira na kojem trebam nastupiti i obveza u Fed kupu, prednost ću dati svojoj karijeri, a ne Savezu koji mi nikad nije pomogao. Ali budem li sljedećih godina imala slobodnog prostora, onda ću sigurno igrati.


Potencijal imamo, pet tenisačica među prvih 115, tri u Top 20 među igračicama do 22 godine (Vekić 7., Konjuh 11., Fett 18.)...


– Kad bismo sve nastupile, uvjerena sam da bismo mogle izboriti Svjetsku skupinu. Nadam se da će se to i dogoditi sljedećih godina – napomenula je Jana.

Komentara 20

JO
josip
21:13 15.02.2018.

ne igra se za savez nego drzavu! ali treba imati malo mzdjana za to shvatit

Avatar Ironman0105
Ironman0105
09:16 16.02.2018.

Cura je apsolutno u pravu.

BE
Bel
08:29 16.02.2018.

Ma ne ser.. svi skupa. Hrvatska ne ulaze u svoj podmladak, ni u cemu, ni u sportu, osim izuzetno, ali niti u drugim granama. Roditelji se ubiju ne bi li mogli pruziti nesto svojoj talentiranoj djeci, a kad se ovi proslave, svi vicu Hrvatska je osvojila ono tipa tri medalje u matematici ....i svi ocekuju da se gine za Hrvatsku. Ma nemoj. Nije medalje osvojila Hrvatska nego osoba ta i ta. A obaveza ti je jedino vratiti drzavi sto je ekstra ulozila u tvoj razvoj. Ako nije nista, onda nista nece ni dobiti. Ides tamo gdje ce ti biti bolje. A Hrvatska neka preko svojih saveza i savezica ulaze u sinove i kceri razno raznih uhljeba....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije