Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO OTPUTOVAO U ASTANU

Jakirović: 'Nikad u karijeri nisam imao ovako čudnu polusezonu. Počevši od mene, moramo bolje'

Nogometaši Dinama otputovali u Kazahstan na utakmicu protiv Astane
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
29.11.2023.
u 07:00

Ma nikada, nisam imao ovakve nizove i, da mi je netko rekao da ću to imati u Dinamu, sigurno se ne bih složio – rekao je Sergej Jakirović prilikom najave još jedne utakmice protiv Astane

Šest sati puta do Astane, pet sati vremenske razlike, dolazak na odredište kasno u noći, sve su to otežavajuće okolnosti za Dinamo koji u četvrtak od 16.30 sati po našem vremenu igra utakmicu petog kola Konferencijske lige s Astanom. No plavi nemaju pravo na alibije, to su pravo izgubili s tri uzastopna poraza. Nakon što su u Maksimiru uvjerljivo s 5:1 pobijedili upravo Astanu, nanizali su tri poraza, prvo u očajnoj partiji protiv Ballkanija, pa dvaput po 0:1 od Viktorije. Računica je sad jasna, Dinamo u četvrtak mora slaviti u Kazahstanu i onda u posljednjem kolu svladati Ballkani da bi izborio europsko proljeće.

Svaka utakmica je imperativ

Na stranu plavih ide činjenica da su u posljednjem kolu slavili u derbiju s Osijekom pa ipak s više samopouzdanja dolaze na noge Astani.

– Istina, iako mi odličnu atmosferu imamo cijelo vrijeme, dečki su stvarno dobri, vrijedni. Pobjeda u derbiju puno nam znači, jako dobra utakmica otišla je na našu stranu. Imamo taj daleki put prije utakmice s Astanom, ali moramo biti maksimalno spremni za ono što nas čeka, moramo se od početka postaviti pobjednički jer samo nam pobjeda donosi ono što želimo – da odlučujemo sami o sebi u zadnjem kolu skupine protiv Ballkanija – kazao je pred ulazak u zrakoplov trener Dinama Sergej Jakirović.

GALERIJA Dinamo pobijedio Osijek u derbiju 16. kola HNL-a

Nogometaši Dinama otputovali u Kazahstan na utakmicu protiv Astane
1/8

S obzirom na važnost susreta u Kazahstanu, osjeća li se dodatna napetost, još veći pritisak s obzirom na to da je to utakmica 'pod moraš'?

– Ma svaka utakmica u Dinamu je imperativ, svi očekuju da igramo dobro, da pobjeđujemo i to nam je jasno kao što nam je i jasno što trebamo raditi. Ono što je dobro je činjenica da još uvijek odlučujemo sami o sebi na travnjaku, budemo li dobri, možemo uzeti ta tri željena boda.

Protiv Osijeka vratio se Bruno Petković, no u Jakirovićevu kadru ipak nisu svi zdravi, otpao je Josip Drmić pa trener plavih nije vodio 24 nego 23 igrača.

– Zdravstveni karton je dobar iako ima malo viroznih. Dino Perić išao je s nama jer je bolje, u noći prije puta malo je bio upitan Bernauer također zbog viroze, ali i on je s nama jer još ima vremena do utakmice. S nama nije putovao Drmić, njega smo ostavili jer ide na pregled koljena u Njemačku, da vidimo što ćemo. Odluči li se na "čišćenje" koljena, dobit će više vremena za oporavak i povratak na teren – izvijestio je Jakirović.

VEZANI ČLANCI:

Spomenuli smo povratak Brune Petkovića, pokazalo se koliko je važan za igru Dinama. Ne treba gledati cijelu utakmicu s Osijekom, dovoljno je pogledati najvažnije isječke i lako je uočiti da je u svakoj smislenijoj akciji plavih sudjelovao upravo Petković.

– Njegova pomoć puno će nam značiti, pa igrači su i sami rekli koliko ima znači, znaju s kim treniraju, sve je nekako drukčije kad je on na terenu, svi ostali igrači uz njega su bolji. Sretan sam što je ostao s nama, što smo produžili ugovor, a ova ozljeda sad je iza njega. Nadam se da će se kroz utakmice još puniti, biti u još boljoj formi i sigurno je da nam to puno znači.

Svi, pa i ja, moramo biti bolji

Bilo je utakmica u kojima je Dinamo bio bolji, a ipak nije upisivao pobjede, jeste li detektirali u čemu je problem?

– Vjerujem da nam je nakon pobjede nad Osijek mentalni teret nešto manji, ali svaka utakmica nosi svoj novi izazov. Volio bih da naš prvi, drugi udarac završe pogotkom, jer dovoljno mi je sjetiti se utakmice s Varaždinom u kojoj je sve bilo na našoj strani, a nismo pobijedili. No takva je ova polusezona, svi mi moramo biti bolji, počevši od mene, izvlačiti pouke iz utakmica u kojima nismo bili dobri, u kojima smo stalno imali nekakvu rupu koja nas je koštala dobrog rezultata. Treba gledati pozitivno i nadati se da će sve biti bolje.

Jeste li u karijeri već imali ovako čudnu sezonu?

– Ma nikada, nisam imao ovakve nizove i, da mi je netko rekao da ću to imati u Dinamu, sigurno se ne bih složio – zaključio je Sergej Jakirović.

VIDEO Jakirović je potjerao igrača Dinama: 'Pola njih razbija svlačionicu, a on u boksericama telefonira'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije