Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SERGEJ JAKIROVIĆ

'Ove sezone sam prošao svašta. Bilo je baš teško i ružno, a najgore mi je bilo zbog obitelji'

Rijeka: Susret Rijeke i Dinama u drugoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
Marko Lukunic/PIXSELL
22.05.2024.
u 20:47

- Plan za ljeto? Nakon dvostruke krune otkad sam ja tu, a trostruke za klub, više ću se posvetiti sebi i svojim odlukama i u idućim danima moramo porazgovarati s klupskim čelnicima da vidimo gdje smo i što smo.

Nakon osvojenog prvenstva nogometaši Dinama su slavili i u Hrvatskom kupu, poslije 0-0 u prvom susretu odigranom u Zagrebu, u uzvratu na Rujevici Dinamo je slavio protiv Rijeke 3-1 (2-0). Dinamo je time 17. put od hrvatske samostalnosti osvojio Kup. Osam puta je pobjednik bio Hajduk, dok je Rijeka ostala na šest trofeja. Dinamo je prije ovosezonskog slavlja zadnji put bio pobjednik Kupa 2021. godine, a u posljednjih šest sezona Dinamo, Hajduk i Rijeka su ravnomjerno podijelili osvajanje Kupa, svaka je momčad po dva puta bila najbolja.

- Ne znam što bih uopće trebao komentirati. Ovo što su ovi momci izvukli ove sezone je nešto fantastično. Odigrali smo pametnu utakmicu, sporo smo ušli, Rijeka je bila brža i življa, nisu zabili iz nekih zanimljivih situacija. Polovinom prvog dijela smo preuzeli kontrolu nad posjedom. Previše nam je trebalo... Zablokirao sam totalno, previše sam uzbuđen. Prekratko su nam trajali napadi, to sam htio reći. No zabili smo onda gol, prvi pa drugi, onda je sve bilo lakše, a na poluvremenu smo se dogovorili da tako moramo i nastaviti - započeo je trener Dinama Sergej Jakirović.

VEZANI ČLANCI:

- Baturina na desnom krilu? Bio je plan kad otvaramo igramo desno, da nam Sučić i Pierre-Gabriel ne idu previše gore, ali oni su stalno bili gore, pa Nevistić nije mogao ništa nego samo nabijati loptu. Isprobavali smo to jučer na treningu, na momente je izgledalo dobro, dosad smo uvijek igrali s krilima i 3-5-2, no poslije bilo dobro. Sučić? Mijenjali smo ga zbog žutog kartona. Nisam htio riskirati jer sam se u Gorici tako triput opekao. Odnos s klupom Rijeke? Malo smo iskomentirali neke stvari s Rijekinim trenerima, bilo je startova u kojoj nije bilo namjere da se ide na loptu. Očito je sudac Titlić zauzeo takav kriterij jer nije davao kartone i sankcionirao takve stvari.

- Što sam sve prolazio ove sezone? Sve i svašta. Na početku je bilo teško, ružno, imaš podvojene osjećaje. Najteže mi je bilo zbog obitelji. Ja sam poslije oguglao na sve, trudio sam se ne čitati ništa. Vjerovao sam se u sebe u svoj stožer i momke koji su nas slijedili i to je ključ. Zato smo na kraju sezone ovako uspješni. Plan za ljeto? Nakon dvostruke krune otkad sam ja tu, a trostruke za klub, više ću se posvetiti sebi i svojim odlukama i u idućim danima moramo porazgovarati s klupskim čelnicima da vidimo gdje smo i što smo.

Ključne riječi

Komentara 3

FR
freeshooter
23:08 22.05.2024.

...nema se tu što puno razgovarati... treneru Jaka, pa svima si pokazao da vrijediš... dakle, još pojačaj roster sa pravim igračima gdje misliš da treba, i povedi nas u Ligu prvaka... idemo dalje samo jako... ale, ale dinamo ale...

Avatar Provokator1
Provokator1
13:56 23.05.2024.

Po meni najjača referenca je bila da ga je Mamić htio još odavno dovesti...a on ne griješi. Klipovi pod nogama i otežavajuća situacija je bila dijelom i time uzrokovana a dijelom i unutarnjim previranjima u klubu. Nadam se da će sada stvari sjesti na svoje mjesto i da će se moći u miru pripremati slijedeća sezona.

Avatar barba_arba
barba_arba
21:01 22.05.2024.

'Ove sezone sam prošao svašta. Bilo je baš teško i ružno, Ali dok te Sveti Zdravko iz Lištice čuva, ti nitko ništa nemože.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije