Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon poraza

Izbornik Lino Červar: Reprezentacija ima budućnost i bez mene

Hrvatska Francuska Lino Červar
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/10
25.01.2018.
u 07:45

U tjednima koji slijede bit će i razgovora i pregovora, no sada ne djeluje da Červar razmišlja o nastavku

Oprostili smo se od borbe za medalju, a vrlo izvjesno i od Line Červara. Po drugi put. Nakon poraza od Francuske (27:30) u utakmici odigranoj u nevjerojatnoj atmosferi u kojoj su naši reprezentativci pokazali nevjerojatnu borbenost i vjeru da mogu nadoknaditi nemoguće, naš najtrofejniji izbornik naznačio je da će vjerojatno doći do rastanka.

Bez previše ljutnje ovaj put. U tjednima koji slijede bit će i razgovora i pregovora, no sada ne djeluje da Červar razmišlja o nastavku.

Hrvatska Francuska Lino Červar
1/24

Godine su tu, a i kao što je sam rekao – dolaze mlađi. A on će svakoga podržati.

Emotivno u utakmicu

- U utakmicu smo ušli previše emotivno. Napravili smo dosta tehničkih pogrešaka koje su presudile. Naša obrana u prvom dijelu nije imala agresivnosti. Primili smo puno vrlo lakih golova s distance. Ipak, moram pohvaliti igrače što su u drugom poluvremenu smogli snage da još jednom uđu u utakmicu. Došli smo u 53. minuti na pogodak razlike i tu smo primili dva laka pogotka. Tu je zapravo bio i kraj – rekao je.

Bio je to naš drugi poraz na prvenstvu. A u tom slučaju u polufinale se ulazi samo uz pomoć teške matematike.

- Potpuno smo zakazali u samo jednoj utakmici, to je bila ona protiv Švedske. Za ovo s Francuskom ne mogu dati primjedbe osim što smatram da smo u prvom poluvremenu baš izgorjeli. Igrali smo turnir hendikepirani. A najteže nam je zbog publike koja je bila opet fenomenalna.

Uslijedila su pitanja o budućnosti...

- Imao sam ugovor za ovo prvenstvo. Sad je to manje važno hoće li doći drugi, ali tko god dođe treba ga podržati. Podršku trebaju i rukomet i reprezentacija i igrači da bi se ta uspješna priča, s trinaest osvojenih medalja nastavila. Naći ćemo mi u Hrvatskoj i ljudi i načina kako da imamo kvalitetne rezultate. 
I kad je bio u Makedoniji, Červar je ostao blisko uz hrvatski rukomet.

Trebamo izbornika kojeg će svi podržati

- Moj je ugovor do kraja EP-a. Neovisno o meni, trebamo razmišljati da ubuduće dobijemo izbornika kojeg će svi podržati. Trebat će mu puno snage. Svima koji dođu nakon mene, svima koji budu radili u reprezentaciji dat ću punu podršku. Sa mnom ili bez mene rukometna reprezentacija ima budućnost – rekao je Červar.

Zamjera li si nešto u samom porazu?

- Kad se izgubi i kad se tako igra kao što smo mi u prvom poluvremenu, vjerojatno se onda moglo nešto više napraviti. Nisam uspio dati igračima više mirnoće. Napade smo završavali vrlo brzo, to nas je koštalo. Naravno da trener ima dio krivice. Očito nisam uspio da momčad igra više razumom, a manje emocijama. Ako je netko htio da pobijedimo ipak jaku reprezentaciju, svjetskog prvaka, to smo bili igrači i ja.

Francuzi su obavili posao i nije im se previše ni pričalo. Onesta je još volio zaćakulati, ali Dinart je vojnički kratak...
- Uvijek je sjajno igrati u toj atmosferi u Zagrebu. Napravili smo dobar posao, nastojat ćemo ga nastaviti. Ne znam hoćemo li osvojiti zlato, ali učinit ćemo sve. Vjerujem timu...
Hrvatska će u 15.30 u petak igrati za peto mjesto protiv Češke. Nije neka sreća. Svi su dobrodošli na utakmicu..

Hrvatska Francuska Lino Červar
1/6

Komentara 1

ČI
čikaga
17:15 25.01.2018.

To je ijedina istina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije