Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE IGRAČA

Alilović: Pojeo nas je pritisak; Marić: Znamo da smo vam išli na živce

Hrvatska - Francuska
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
24.01.2018.
u 22:58

- Ovo je najgore moguće, ali moramo izvući nešto pozitivno, a to je naše jedinstvo. Dolaze i nove generacije - rekao je Vori

Hrvatski su rukometaši pognute glave prolazili pored novinara nakon još jednog poraza od Francuske (30:27) i kraja nadanja o medalji. Bili su utučeni, nije im baš bilo do razgovora.

- Francuzi su odigrali rutinirano, nisu se u bacali na glavu. Mi smo imali puno nesreće u prvom dijelu, ali moramo priznati da smo podbacili. Najteže je prihvatiti činjenicu da smo izgubili i što prije to napravimo bit će nam lakše. Imali smo puno pogreški u prvom dijelu, onda voda dođe do ušiju i ne znaš što se dogodilo - rekao je Marino Marić.

Sada nam slijedi utakmica s Češkom u petak (15:30) za peto mjesto.

- Znamo da smo ljudima pred televizorom išli na živce, ali moram reći da smo zaista dali svoj maksimum. Moram zahvaliti ovoj predivnoj publici koja nas je sjajno bodrila u Splitu i Zagrebu. Trebamo sada odraditi utakmicu s Češkom i nadam se da će nas publika podržati. Meni je najviše žao zbog ovoga što se dogodilo, ali što je, tu je - dodao je Marić.

Solidan na golu bio je Mirko Alilović sa sedam obrana.

- Francuzi su u prvom poluvremenu stvorili šest golova razlike i to je kasnije jako teško stići. U nastavku su bili u velikoj prednosti, a mi smo žurili. Tu smo više od mjesec dana, dižemo se ujutro u sedam, treniramo, ali se odricanje nije isplatilo - rekao je Alilović.

Hrvatska - Francuska
1/12

Što nam se dogodilo?

- Pojeo nas je pritisak, to je jedino moje objašnjenje. Pojeli su nas pritisak, glava i "moranje".

Previše pogodaka smo primili na naš prazan gol.

- U prvom poluvremenu smo nadigrali sami sebe, primili smo pet-šest pogodaka na naš prazan gol. Bez vratara smo igrali puno puta i to se pokazalo kao dobro. To su taktiziranja koja nekad upale, a nekad ne - smatra Alilović.

Veteran Igor Vori je dodao:

- U prvom poluvremenu imali smo previše tehničkih grašaka. U nastavku smo došli na jedan razlike i nismo uspjeli, ali sam ponosan. Nije bilo lagano igrati i trenirati zbog velikog pritiska. Ovo je najgore moguće, ali moramo izvući nešto pozitivno, a to je naše jedinstvo. Dolaze i nove generacije - rekao je Vori i dodao da još ne zna oprašta li se od reprezentacije.

- Trebamo odigrati još tu utakmicu i ako ikako možemo se složiti u glavi i oprostiti pobjedom. Teško je, jako teško, ali treba gledati pozitivno.

Komentara 6

PR
prohujalo
09:32 25.01.2018.

Novinari nisu ništa krivi? Prvo nas uvjeravaju da u meču sa Srbijom treba ginuti a pokazalo se da Srbi trenutno nisu neka respektabilna reprezentacija. Pa podgrijavaju atmosferu da idemo po zlato (zato valjda organiziramo prvenstvo).I puno tih nerealnih očekivanja.Mi smo u europskom vrhu ali nismo na vrhu i svaku od prvih 5 reprezentacija (osim možda Francuske) možemo pobijediti ali i lako izgubiti. To je realnost. Ne vjerujem da bi sa nekim drugim trenerom postigli više.

Avatar Django
Django
23:10 24.01.2018.

Za ovu blamažu je definitivno kriv Lino. Tjerati igrače da igraju bez golmana u situaciji kada je sve otvoreno je ništa drugo nego ludost. U redu ako imaš isključenje, onda je to kalkulirani rizik, ali ako si izjednačen......Pa pet golova primljenih na taj način znači da bi naši sa normalnom igrom slavili dva razlike. Najmanje, jer Francuzi su sve samo ne najbolji na svijetu. To vrijeme je prošlo.Lino je definitivno jedini krivac, Babić ovo nikada ne bi izgubio.

Avatar Amfilohije von kradilofije
Amfilohije von kradilofije
08:57 25.01.2018.

Ljudi to je samo sport, nije smak svijeta .. koliko vas je pogledalo neku rukometnu utakmicu ne računajući ovo prvenstvo ? Svijet ulaže ogromne novce dovodeći najbolje svjetske igrače u svoje klubove što se odražava i na kvalitet reprezentacije ( Njemačka ) pa su opet tu negdje. Kolo sreće se okreće ..... " ko bi gori sad je doli a ko doli gori ustaje " !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije