Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za SP

Izbornik Anzulović otkrio što momčadi neće nedostajati protiv Poljaka

Dražen Anzulović
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/4
19.02.2019.
u 13:43

Hrvatska je reprezentacija prvu utakmicu u Poljskoj izgubila 74-79. Kapetan Hrvoje Perić protivnike opisuje kao vrlo neugodnu ekipu

Hrvatska košarkaška reprezentacija u petak će u Varaždinu igrati kvalifikacijsku utakmicu za Svjetsko prvenstvo protiv Poljske, a izbornik Dražen Anzulović s konferencije za novinare u utorak u varaždinskoj Gradskoj vijećnici najavio je da će pobjedu, kojom bi se zadržali izgledi za plasman u Kinu, tražiti najbolji igrači koje Hrvatska trenutno može imati.

Utakmica će se u varaždinskoj Areni igrati u petak od 18 sati, a reprezentacija se priprema u Svetom Martinu na Muru. Priključili su se i Miro Bilan i Darko Planinić i izbornik Anzulović radi s 15 igrača. Nakon Poljske u petak slijedi gostovanje protiv Mađarske 25. veljače, a Hrvatskoj za plasman na SP trebaju obje pobjede te poraz Poljaka u posljednjoj utakmici protiv Nizozemske.

>> Hrvatska klapa himnom otvorila NBA utakmicu u kultnoj njujorškoj dvorani, plesao se i linđo

- Igrači koji su se odazvali pozivu za ove dvije kvalifikacijske utakmice su najbolji igrači koje hrvatska reprezentacija u ovom trenutku može imati. Siguran sam da će ti igrači pružiti maksimum u utakmici protiv Poljske - rekao je izbornik Anzulović te pozvao ljubitelje košarke i sporta da dođu u petak u Varaždin.

- Uz njih ćemo biti još bolji i jači i zajedno ići do te pobjede koja nam je potrebna - poručio je Anzulović.

Hrvatska je reprezentacija prvu utakmicu u Poljskoj izgubila 74-79. Kapetan Hrvoje Perić protivnike opisuje kao vrlo neugodnu ekipu.

- U rujnu smo izgubili kad smo bili s NBA igračima. Poljaci dolaze ovdje poslije pozitivnog niza pobjeda. Međutim, mi igramo pred svojom publikom, na domaćem terenu, a ekipa je jako motivirana - izjavio je Perić koji nije obećao pobjedu, ali je obećao borbu do kraja.

Organizator igre Toni Katić dodao je da je izostanak NBA igrača dodatni motiv.

- Reprezentacija je dosta mlada i puno je novih imena. Međutim, radi se naporno i dobro. Atmosfera je odlična. Nadamo se popunjenoj dvorani jer će nam trebati svaka pomoć - kazao je Katić.

Odluku da se kvalifikacijska utakmica igra u Varaždinu Hrvatski je košarkaški savez donio nakon dobrih organizacijskih iskustava iz dvije pripremne utakmice sa Slovencima u rujnu prošle godine, potvrdio je glavni tajnik Josip Vranković.

- Ovo je kontinuirana akcija koju HKS radi u Varaždinu. Ovo je jedan korak Saveza prema Varaždinu, a u budućnosti bi željeli da i klupska košarkaška scena ovdje zaživi - rekao je Vranković, a gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok pozvao sugrađane na utakmicu u petak.

- Košarka je jedan od najtrofejnijih hrvatskih sportova. Nažalost, u zadnje vrijeme nismo imali vrhunske rezultate na reprezentativnoj razini u seniorskom dijelu. Nadam se da će se to promijeniti i da možemo očekivati vrhunski košarkaški spektakl već sad u petak u Varaždinu - rekao je gradonačelnik Čehok.

Ulaznice za utakmicu Hrvatska - Poljska skupine J europskih kvalifikacija za Svjetski kup prodaju se po cijeni od 30 kuna.

Komentara 2

KA
kariola
17:00 19.02.2019.

E moj Zula, sramoto! Zbog starog prdonje, zoveš mulca Roka u repku. Nikada ništa od naše košarke, posebno ne, kad je ti vodiš. Jedna velika smijurija ili je to uvjet da budeš selektor?

Avatar rubinet
rubinet
18:48 19.02.2019.

sprdnja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije