Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anzulovićevih 24

U seniorsku košarkašku reprezentaciju pozvan 16-godišnji sin Nikše Prkačina

Roko Prkačin
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
13.02.2019.
u 11:16

Zula ovaj put nije pozvao iskusne Stipčevića, Simona i Šakića koji dobro igraju u svojim klubovima. Kaže da mu se ne uklapaju u koncept onoga što on hoće

Izbornik Dražen Anzulović objavio je imena 24 kandidata za dvije posljednje kvalifikacijske utakmice za plasman na Svjetsko košarkaško prvenstvo u Kini ove godine. Onih 15-tak koji će u nedjelju doći na pripreme za dvoboje s Poljskom (22. rujna u Varaždinu) i Mađarskom tri dana poslije, Zula će odrediti istekom ovog tjedna kada se vidi kako će predbilježeni igrati i u kakvom će stanju izaći sa završnih turnira nacionalnih kupova po Europi.

Ovaj put Zula je na popis stavio bekove Katića, Junakovića, Kalajžića, Uljarevića, Rogića, Perkovića, Krušlina, Mustapića, Bošnjaka, krila Babića, Božića, Ramljaka, Marčinkovića, Nakića, Perića, Zubčića, Vukovića, Prkačina i Šamanića te centre Bilana, Planinića, Ljubičića, Žganeca i Čakaruna.

- Bilo bi bolje da seniorska reprezentacija ima dvije pobjede više, no ovo je baza bez koje nikad nećemo doći do potrebnih pobjeda - kazao je izbornik koji se suoči s pitanjima oko nepozivanja nekih igrača kojima dobro ide u njihovim klubovima.

Ni ovom prilikom Anzulović nije pozvao Stipčevića koji dobro za litavski Rytas, ali ni Arapovića iz Galatasaraya niti Šakića iz Zielone Gore. Nema niti euroligaša Simona koji bi mogao odigrati barem drugu utakmicu

- Arapović ima osobni dogovor unutar kluba da u prvoj godini angažmana ne igra za reprezentaciju. Uz Perića i Zubčića, od Šakića više mi se uklapa Vuković. Simon nije bio opcija.

Ono što plijeni pažnju poziv je trojici nadarenih mladih igrača Luki Šamaniću (19), Toniju Nakiću (19) te 16-godišnjem wunderkindu Roku Prkačinu, najboljem igraču posljednjeg Europskog kadetskog prvenstva.

- To je vizija koju mi u Savezu imamo za budućnost hrvatske košarke i sigurno je da im ovo može biti stimulans da budu još bolji.

Hoće li netko od ovih klinaca ostati i na onom kraćem popisu igrača koji će se spremati za ove dvije utakmice, znat ćemo krajem tjedna.

- Nisam mogao odmah objaviti kraći popis zbog ozljeda igrača. Imamo upitnike za značajne igrače na koje smo računali. Upitni su Zubčić, Ramljak i Marčinković, a kapetan iz posljednje akcije Rozić zamolio je da ga poštedim zbog obiteljskih razloga.

A ti razlozi su rođenje djeteta pa je izostanak opravdan tim prije što se sve ovo s izgledima za prolaz na SP (trebaju nam dvije pobjede i poraz Poljske kod kuće od Nizozemske) čini nemogućom misijom. No, i unatoč vrlo maloj vjerojatnosti za odlazak u Kinu, pobjeđivati se treba jer nam to mogu biti bodovi u očuvanju visokog rankinga na Fibinoj ljestvici koji bi pak mogao biti vrlo važan prigodom dodjele pozivnica za olimpijske kvalifikacijske turnire. A na toj listi Hrvatska je, nekim čudom, još uvijek deveta reprezentacija svijeta.

>> Pogledajte nastup hrvatske klape na NBA utakmici

Komentara 1

KA
kariola
20:13 20.02.2019.

Zula, nikada nisi i nećeš biti trener koji ima autoritet i znanje. Molim te, bavi se nekim drugim poslom jer košarka za tebe je nemoguća misija!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije