Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMA SLUŽBENOJ STRANICI

Izazvao pomutnju na internetu: Vjerujete li da ovaj majstor ima 89 kilograma?

2021 IHF Handball World Championship - Preliminary Round Group D - D.R. Congo v Denmark
Foto: MOHAMED ABD EL GHANY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
18.01.2021.
u 12:59

Riječ je doista o jedinstvenome natjecatelju na Svjetskom prvenstvu jer je Mvumbi prilično debeo, što ne znači i da nije opasan za suparnikova vrata

Ovisno o raspletu u skupini C, odnosno o ishodu utakmice između DR Konga i Bahreina, možda će i hrvatska rukometaši dobiti priliku upoznati Gauthiera Mvumbija Thierryja, pivota te afričke reprezentacije.

Riječ je doista o jedinstvenome natjecatelju na Svjetskom prvenstvu jer je Mvumbi prilično debeo, što ne znači da nije opasan za suparnikova vrata.

Dapače, njegova vanjština mnoge je do sada zavarala, navela na zaključak da je u pitanju izuzetno trom igrač, međutim da tome ipak nije tako, potvrdit će vam i Danci i Argentinci. 

Mvumbi je svakoj od tih momčadi zabio po četiri pogotka na turniru, što, priznat ćete, uopće nije loš učinak za nekoga tko ima... eh, tu i dolazimo do problema. Naime, nitko još nije potvrdio točnu Mvumbijevu težinu, pa tako možete na internetu baš svašta pročitati.

Primjerice, na službenoj stranici SP-a ističu da je taj nesvakidašnji pivot težak sumnjivih 89 kilograma, dok Međunarodni rukometni savez navodi da vaga u njegovu slučaju ipak staje kod brojke 110. 

No, francuska internetska stranica jutros je donijela informaciju da Mvumbi teži 137 kilograma na 195 centimetara visine, a budući da taj Kongoanac inače nastupa upravo u toj državi, u drugoligaškom klubu Dreux, moguće je da je upravo to točan podatak.

Mvumbi do danas ispred kamera o toj temi nije htio govoriti, ali je zato vedro kazao da je presretan što se nalazi na Svjetskome prvenstvu uz opasku da je u pitanju postignuće o kojemu donedavno nije mogao ni sanjati.

U svakom slučaju, Mvumbi je postao tema tjedna, u međuvremenu su mu nadjenuli i nadimak rukometni Shaquille O'Neal, a budući da je priča stigla sve do Sjedinjenih Američkih Država, upravo mu je spomenuta nekadašnja zvijezda NBA lige uputila video podrške.

Kongoanca je taj trenutak silno obradovao i dao motivaciju da još više opusti ruku, a hoće li to naposljetku rezultirati glavoboljom po obranu hrvatske reprezentacije, doznat ćemo nakon što u utorak završi utakmica protiv Bahreina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gauthiermvumbi

Komentara 12

PO
Pobijedilismo45"
13:41 18.01.2021.

Da ima , ima i više ali sigurno ima 89.

AB
abendblatt
15:16 18.01.2021.

TAj ima sigurno 129 kg.

Avatar Warded
Warded
14:10 18.01.2021.

Vjerujem. I Žinić je sirotinja i živi u državnoj imovini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije