Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mi smo ekipa

Briljantni Stevanović oživio san o finalu i zlatnoj medalji

Slavlje rukometaša: Hrvatska - Norveška
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/20
21.01.2018.
u 12:58

Manuel Štrlek proglašen je igračem utakmice, no svoju je nagradu predao Stiviju, gesta je to koja pokazuje koliko su svi bili sretni što je krenulo naše vratare. Ovaj je put heroj bio Stivi, idući će put možda Alilović...

Stivi, Stivi”, orilo se iz grla 15.000 navijača u Areni. Skandiralo se junaku Ivanu Stevanoviću (35) koji je s 15 obrana bio heroj pobjede nad Norveškom (32:28), kojom smo ostali u borbi za polufinale Eura.

U danima prije utakmice s Norvežanima, naši su vratari bili na “streljani” zbog lošije forme.No, jučer nas je Stevanović nosio do velike pobjede.

Ili si pukovnik ili pokojnik

- Takav je naš posao, ili si pukovnik ili pokojnik. Naravno da je bilo jako teško. S jedne strane smo mi vratari dio ekipe, ali s druge smo opet sami. Nije bilo lako slušati sve te kritike posljednjih dana. Malo mi je otpalo i kose, ali dobro sam sada. Barem nije posjedila, hehe – šalio se nakon utakmice Stevanović, te dodao:

Slavlje rukometaša: Hrvatska - Norveška
1/32

- Mi smo takvi, kada reprezentaciji ide loše, onda javnost najčešće kritizira golmane, ali mi smo već navikli na to. Vjerovali smo da će krenuti nas golmane, pomogli su i suigrači koji su bili velika podrška.

Manuel Štrlek proglašen je igračem utakmice, no svoju je nagradu predao Stiviju, gesta je to koja pokazuje koliko su svi bili sretni što je krenulo naše vratare. Ovaj je put heroj bio Stivi, idući će put možda Alilović...


- Mirko mi je puno pomagao savjetima tijekom utakmice, zna dosta njihovih igrača, kako će i kamo pucati.... Reprezentacija nije klub, ovdje je specifična situacija, međusobno si uvijek pomažemo, podržavamo se... Mi smo ekipa – naglasio je 35-godišnji Riječanin Stevanović.

Za razliku od utakmica protiv Švedske i Bjelorusije, Hrvatska je ovaj put puno manje igrala 7 na 6, bez golmana u napadu. Odgovaralo je to i Stiviju.

- Naravno da ometa koncentraciju kada moraš stalno trčati unutra van, ali to je tako u modernom rukometu. No, ispada da je ovako bolje, kada sam odmoran – rekao je Stevanović, kojemu očito leže Norvežani.

U utakmici za treće mjesto na Euru 2016. sa 17 nas je obrana protiv Norvežana odveo do bronce i plasmana na OI u Rio de Janeiro.


- Očito mi leže, da barem igramo s njima češće, hehe. Trebala nam je ova pobjeda, odigrali smo jako dobru utakmicu u pravom trenutku. Naravno da nam nije bilo lako ovih dana, iscrpilo nas je sve ovo. Ali sad imamo četiri dana da se odmorimo i pripremimo za tu ključnu utakmicu s Francuskom. Oni imaju fenomenalnog vratara Gerarda, ne smijemo ga razbraniti – poručio je Stivi, te na kraju i pohvalio publiku u zagrebačkoj Areni.

- Publika je bila odlična, kao u Splitu. Bili smo malo razočarani nakon prve utakmice u Zagrebu, ali sada je sve sjelo na svoje mjesto. A siguran sam da će protiv Francuza biti još bolje – rekao je Stivi, kojeg su jučer svi vukli za rukav, no on je, kao i uvijek, skromno prebacivao zasluge na cijelu momčad.

Takav je Stevanović, miran, obiteljski čovjek, koji je imao težak put do vrha, i zato je ostao skroman. A zamalo je odabrao krivi sport. Od malena je trenirao plivanje, deset je godina nastupao u disciplinama 50 i 100 metara. U to ga vrijeme rukomet kao ni bilo koji drugi sport s loptom nije zanimao. Ivan je na kraju osmog razreda počeo trenirati rukomet, a neko vrijeme trenirao je paralelno plivanje i rukomet.

Uskoro je prestao ići na plivanje, a priznao je kako je u rukometnoj ekipi imao bolje društvo.
Ivan je rukomet počeo igrati u RK Trsat, a u seniorskoj konkurenciji prešao je u Zamet. U tom je klub puno radio s Valterom Matoševićem, proslavljenim reprezentativcem koji je itekako utjecao na Stivijevu karijeru.

Razmišljao o prekidu karijere

U Zametu je proveo osam godina, od 1999. do 2007., a onda je promijenio sredinu, prešao u Poreč. Nakon kratke epizode u Krškom Stivi se vratio u Rijeku. Prije šest godina čak je razmišljao o prekidu karijere, no onda je 2012. stigao poziv PPD Zagreba. Nakon toga konačno ga je upoznala šira rukometna javnost, a za reprezentaciju je na Euru debitirao tek 2016., kao 33-godišnjak.

Slavlje rukometaša: Hrvatska - Norveška
1/19

Komentara 3

BL
bljak007
13:27 21.01.2018.

Realnost, je ta da protiv francuza gubimo, naši rukometaši od početka utakmice, po terenu jurit će go muhe bez glave, a golmani ko švicarski sir. od 10 upućenih lopti na gol, devet će završiti u golu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije