Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
James McClean

Irski reprezentativac u ponedjeljak igrao protiv Francuske, a sada mu je dijagnosticiran autizam

International Friendly - Republic of Ireland v Latvia
Foto: Clodagh Kilcoyne/REUTERS
1/3
29.03.2023.
u 12:27

McClean, 33-godišnjak, odigrao je 98 utakmica u nacionalnom dresu. I kćer mu je autistična...

Irski nogometni reprezentativac i vezni igrač engleskog drugoligaša Wigan Athletica 33-godišnji James McClean objavio je da mu je dijagnosticiran autizam. McClean je otkrio svoju dijagnozu u utorak u objavi na Instagramu tijekom Svjetskog tjedna prihvaćanja autizma. Nogometaš je odlučio otići na procjenu poremećaja iz autističnog spektra nakon što su on i njegova supruga Erin prepoznali da dijeli neke osobine s njihovom kćeri Willow-Ivy.

"Kao što svi znate, moja kći Willow-Ivy je autistična. Posljednje četiri godine promijenile su joj život na nevjerojatan način, ali ponekad su bile i vrlo teške, jer ju je njezin tata gledao kako svladava toliko prepreka u svom životu i uči kako se nositi s izazovima s kojima se svakodnevno susreće", napisao je McClean na početku svoje emotivne objave.

"Vidim toliko malih osobina u njoj koje vidim i kod sebe, pa sam odlučio otići na procjenu ASD-a. Bilo je to malo putovanje i sada nakon dijagnoze osjećam da je vrijeme da je podijelim s vama, za tjedan koji je u njemu. Neko sam vrijeme raspravljao o tome da ovo podijelim s javnošću jer sam to učinio za Willow-Ivy, kako bih joj dao do znanja da razumijem i da je to što je autistična neće i nikada ne bi trebalo spriječiti u postizanju svojih ciljeva i snova. Tatina curica."

McClean je u ponedjeljak ubilježio 98. nastup za reprezentaciju Republike Irske kad je kao zamjena ušao u igru u dvoboju protiv Francuske u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2024. protiv Francuske. Irska je u Dublinu poražena sa 1-0 od aktualnih svjetskih doprvaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije