Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI ČOVJEK HNS-a

Kustić o reprezentacijama Hrvatske: Imamo malu bazu, ali čeka nas lijepa budućnost

KATAR 2022 - Pletikosa i Kustić na terenu prije početka utakmice Hrvatske i Maroka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
29.03.2023.
u 12:20

- Ovom prilikom bih još jednom zahvalio i svim navijačima na podršci u Splitu i Bursi, kao i svima uključenima u organizaciju utakmice na Poljudu koja je bila istinski nogometni spektakl - između ostalog je poručio Marijan Kustić

Hrvatske nogometne selekcije su jučer imale iznimno uspješan dan. Osim pobjede hrvatske seniorske reprezentacije nad Turskom u drugom kolu kvalifikacija za Euro, pobjedu je upisala i hrvatska U-21 selekcija, svladavši veliku Englesku u Londonu u prijateljskom ogledu. Ni tu nije stao kraj lijepim rezultatima naših nogometaša, jer je hrvatska u-17 reprezentacija, koju vodi Robert Jarni, 2:1 pobjedom protiv Slovenije osigurala nastup na Europskom prvenstvu koje se održava u Mađarskoj od 17. svibnja do 2. lipnja ove godine. 

Prekrasan utorak našeg reprezentativnog nogometa prokomentirao je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić uputivši čestitke hrvatskim reprezentacijama koje su jučer upisale pobjede. 

- Bio je ovo prekrasan dan za hrvatski nogomet, a ujedno i najava bogatog reprezentativnog ljeta u kojem ćemo, vjerujem, imati nove razloge za slavlje zahvaljujući našim reprezentacijama - rekao je Kustić.

Započeo je Kustić sa seniorskom reprezentacijom, za čiju je pobjedu nad Turskom apostrofirao da donosi mir uoči Final Four turnira Lige nacija.

28.03.2023., stadion Timsah Arena, Bursa, Turska - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2024. godine, skupina D, 2 kolo, Turska - Hrvatska. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

- Čestitke izborniku Daliću, stožeru i igračima na izvrsnoj pobjedi na najtežem gostovanju u skupini. Nakon odlične igre protiv Walesa u Splitu ostao je gorak okus zbog primljenog pogotka koji nas je koštao dva boda, ali ovom pobjedom Hrvatska je potvrdila da je najkvalitetnija momčad u skupini - istaknuo je Kustić, te dodao: 

- Osim važnih bodova koji nam donose mir prije jesenskog nastavka kvalifikacija, ova pobjeda nam puno znači i za raspoloženje uoči završnice Lige nacija. Ovom prilikom bih još jednom zahvalio i svim navijačima na podršci u Splitu i Bursi, kao i svima uključenima u organizaciju utakmice na Poljudu koja je bila istinski nogometni spektakl.

Velik uspjeh ostvarila je U-17 reprezentacija koja je u kvalifikacijskoj skupini sa Slovenijom, Belgijom i Norveškom završila na čelu sa sedam bodova i tako se direktno plasirala na Euro.

- Izuzetno nas je razveselio plasman U-17 reprezentacije na Europsko prvenstvo, izboren kroz kvalitetan nastup u Elitnom kolu. Čestitam izborniku Jarniju, glavnom instruktoru Krpanu, stožeru i igračima na tom odličnom uspjehu - komentirao je predsjednik saveza, te dodao:

- Bez obzira na brojne talente koje razvijamo, zemlji s tako malom bazom poput Hrvatske nije lako izboriti završne turnire u mlađim uzrastima te je stoga ovakav rezultat vrlo vrijedan te potvrđuje da nas čeka lijepa budućnost - rekao je Kustić.

Osvrnuo se predsjednik Saveza i na pobjedu U-21 reprezentacije na gostovanju u Engleskoj:

28.03.2023, Craven Cottage, London, ENG, U21 Testspiel, England vs Kroatien, im Bild Dion Drena Beljo of Croatia celebrates scoring his sides 2nd goal from the penalty spot, // Dion Drena Beljo of Croatia celebrates scoring his sides 2nd goal from the penalty spot during the U21 international football friendly match between England and Croatia at the Craven Cottage in London, Great Britain on 2023/03/28. EXPA Pictures © 2023, PhotoCredit: EXPA/ Focus Images/ Paul Chesterton *****ATTENTION - for AUT, GER, FRA, ITA, SUI, POL, CRO, SLO only***** Photo: EXPA/ Focus Images/ Paul Chesterton/EXPA
Foto: EXPA/ Focus Images/ Paul Chesterton

- Pobjeda protiv tako jake selekcije sigurno će puno značiti za samopouzdanje cijele ekipe uoči nastupa na Europskom prvenstvu ovog ljeta. Izbornik Bišćan sa stožerom radi odličan posao, u momčadi ima zaista puno talentiranih igrača te mislim da smijemo s puno optimizma i ambicije gledati prema Euru.

- Već je i plasman vrlo lijep uspjeh, ali Hrvatska je i ovom pobjedom pokazala da može igrati sa svakim protivnikom te da ima pravo nadati se prolasku skupine, a uz malo sportske sreće, i borbi za plasman na Olimpijske igre - zaključio je prvi čovjek Hrvatskog nogometnog saveza.

Komentara 1

BL
blekpanther
16:15 29.03.2023.

Sve ok Marijane ali čemu opet pretjerivanje i stvaranje fame oko Splita! Hvala Bogu da je Hercegovina blizu pa bude pun Poljud, da nije tako vidili bi pravu sliku Torcide prema reprezentaciji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije