Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET NEOČEKIVANO

Senzacionalna odluka: Braća Sinković vraćaju se u staru disciplinu!

Braća Martin i Valent Sinković postali su Olimpijski prvaci
Foto: Privatni album
1/6
29.07.2021.
u 07:24

Na presici olimpijskih pobjednika, Valent i Martin Sinković obznanili su da se vraćaju u skul veslanje (s dva vesla kod oba veslača) odnosno u disciplinu u kojoj su bili olimpijski pobjednici u Riju 2016.

Još kao vrlo svježi dvostruki olimpijski pobjednici, Valent i Martin Sinković odlučili su se za novi zaokret u svojoj karijeri. Obznanili su to na presici na kojoj je glavna tema bila njihov uspjeh za anale a to je da su postali prva muška posada u povijesti svjetskog veslanja koja je u dva olimpijska ciklusa osvojila sve što se osvojiti moglo - olimpijsko, europsko i svjetsko zlato - u dvije posve različite discipline. Štoviše, u dva posebna načina veslanja, onom s dva vesla u rukama svakog od veslača (skul) i onom s po jednim veslom u ruci (rimen). 

(foto) Sinkovići u dvojcu na pariće

11.08.2016., Rio de Janeiro, Brazil - Braca Sinkovic, Martin i Valent, osvojili su zlatnu medalju u utrci dvojcu na parice. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Povratak na "tvorničke postavke

A taj "breaking news" predstavlja njihova odluka da ponovo promijene disciplinu. Štoviše, baš kao što su nakon osvojenog zlata u Riju odlučili napustiti dvojac na pariće i nastaviti karijeru kao dvojac bez kormilara, sada su pak odlučili vratiti se na "tvorničke postavke".

Kad su ih pitali što će veslati sljedeće, jer u veslanju nije rijetkost da se prelazi iz manjih čamaca u veće i obratno, Sinkovići su iznenadili auditorij, a o tome su obojica pričala u razgovoru za Večernji list.

- Kako smo na trima posljednjim Olimpijskim igrama veslali u tri različite discipline, pitali su nas što ćemo veslati sljedeće. Rekli smo da znamo da nećemo dvojac bez kormilara, a za ostalo ćemo vidjeti. Pet godina je bilo dosta. Bilo je izazovno, posebno za nas skulere. Imali smo dosta oscilacija u treningu, ali smo sretni kako smo to sve zaključili. Zapravo, odlučili smo se vratiti u skul veslanje jer nikad nismo bili zadovoljni sa sobom u dvojcu bez kormilara kao u dvojcu na pariće. Dakako, nećemo ići u neku disciplinu u kojoj nećemo konkurirati za zlato. Za početak ćemo veslati dvojac na pariće.

O tome nam je, jutros rano, govorio i Martin Sinković:

- U dvojac bez kormilara se sigurno nećemo vratiti. Za sada idemo u dubl i uvjeren sam da ćemo guštati. Znamo da se vraćamo u žestoku konkurenciju, no to će biti naš novi izazov. Uostalom, ja vjerujem da ćemo se mi vrlo brzo vratiti u štos. Sudeći po onom jednom treningu kojeg smo odradili lani možda već za mjesec-dva.

POGLEDAJTE VIDEO: Podrška braći Sinković uoči finala

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
08:26 29.07.2021.

Nevjerojatni sportaši i ljudi. Svaka čast.

RO
roland
08:23 29.07.2021.

Malo da razbiju monotoniju!

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
08:20 29.07.2021.

Senzacionalna odluka: Braća Sinković neće pobjeći za Irsku i vraćaju se u staru domaću balkansku okolinu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije