Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igor Cvitanović

Igrači sada moraju biti pošteni i iskreno reći Daliću

Hrvatska - Engleska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
13.07.2018.
u 12:09

Slijedi nam Francuska i sad je samo važno da nam igrači budu zdravi i spremni.

Mi smo umorni od slavlja, a naši dečki od teških utakmica. Ali, pustimo nas, samo neka sve ovo traje. E da nam je više ovakvih trenutaka u našoj zemlji, ovakve stvari kakve je napravila naša nogometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji hrane nam svima dušu.

Istina, opet je bilo teško, napeto, ali kod nas uvijek mora biti stresa. Moram biti iskren, vidio sam protiv Engleske loše izdanje naše reprezentacije u prvom poluvremenu, nismo igrali dobro, nismo djelovali svježe, nismo tražili nešto u igri, kao da smo bili malo letargični. No, od 55. ili 60. minute potpuno smo zagospodarili Lužnjikijem, odjednom smo dobili energiju i od tada pa do kraja utakmice bili smo jednostavno bolji i zaslužili veliko slavlje.

Nije lako procijeniti što je probudilo energiju u našoj reprezentaciji, lako je moguće da im je nakon toliko teških utakmica trebalo vremena da uđu u radnu temperaturu, nekad treba više vremena da se zagriješ, da te ‘probije’ znoj. Moguće je da su se digli nakon poluvremena i razgovora u svlačionici, možda im je izbornik nešto rekao. Ili su jednostavno krenuli, možda ih je u prvom dijelu sputao taj rano primljeni gol, pa im je samo trebalo vremena da se “poslože”.

Hrvatska - Engleska
1/22

Slijedi nam Francuska i sad je samo važno da nam igrači budu zdravi i spremni. Vidjeli smo svi na kraju da većina ima problema, svakoga nešto boli i to je normalno nakon ovakvih napora i iscrpljivanja. Svi su umorni, potrošnja je bila ogromna i vjerojatno će i zdravstveni karton dijelom slagati momčad. U svakom slučaju naš stožer pripremit će sve detalje o Francuzima, o tome kako nam mogu nanijeti štetu, ali i kako mi možemo njima napraviti probleme. Mislim da je jako važno da igrači sad budu pošteni i prema izborniku i prema sebi i suigračima. Puno se umora skupilo, a očito je da ima i problema s mišićima, drugih mehaničkih problema i ne bi bilo dobro da igra netko tko nije spreman i uzme mjesto “fit” igraču, koliko god svi žele igrati finale. Uvjeren sam da postoji to poštenje među dečkima, dosad su igrali tako pošteno jedni za druge.

Hrvatska je cijeli turnir odigrala odlično, ali jako dobri su bili i Francuzi. Iskreno, meni oni nisu bili favoriti, ali ja baš i nisam nekakav prognozer. Doduše, pogodio sam da će Belgija i Hrvatska otići jako daleko. Mi smo sad umorniji od Francuza, igrali smo triput produžetke, dakle jednu cijelu utakmicu više u istom broju dana i zato sam rekao da se moramo jako brinuti o zdravstvenom kartonu.

No, s druge strane, ova naša momčad pokazala je i da je spremna, a sad je ovom novom pobjedom dobila još jednu veliku injekciju adrenalina. A kad imaš taj elan, zanos, želju i karakter, a sve to dosad su pokazali Dalićevi igrači, onda se dio spomenutog i nagomilanog umora izbriše. Zadnji put sam, nakon prolaska preko Rusije, rekao da sad idemo do kraja i stojim kod toga. Koliko god Francuska po mnogima ima najvredniju momčad i igrače, mi imamo naše junake koji će u nedjelju tražiti put do ovog veličanstvenog trofeja. Sve su si sami priskrbili svojom kvalitetom, htijenjem i karakterom, sad im svi samo možemo poželjeti da odigraju još tu jednu utakmicu i da se nagrade naslovom svjetskih prvaka, oni to mogu.

>> Pogledajte kako je poznati frizer ocijenio frizure vatrenih

Komentara 48

RO
Rosstin
12:18 13.07.2018.

Sloziti obranu i ne primiti brzi gol a potom preuzeti sredinu i pobjeda je nasa. Idemo Vatreni do kraja. Hrvati iz Australie su uz vas.

DU
Deleted user
12:30 13.07.2018.

Jos da belgijanci napune albiona mi kokote i sreci nema kraja

PE
peugeot
12:38 13.07.2018.

Opet ti jadni Ivo! Pises postove, dok ti u isto vrijeme u drugoj sobi zena jauce od miline pod delijom Bosancem! Cak nisi ni ljubomoran, shvatio si davno da ti je alatka zahrdjala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije